Από το Βήμα της Βουλής

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Τον κίνδυνο παραγραφής φορολογικών υποθέσεων αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Οικονομικών κυρίους  Τόσκα, Κοντονή και Τσακαλώτο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Θεοχάρης με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε επιστρέφονται υποθέσεις της Α.Α.Δ.Ε. στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 389 του ν.4512/2018 οι οποίες θα προωθηθούν προς την Οικονομική Αστυνομία της ΕΛ.ΑΣ ως το μόνο φορολογικό και ελεγκτικό μηχανισμό ο οποίος όμως εμφανίζεται υποστελεχωμένος και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των υποθέσεων αυτών.
Στη συνέχεια  ο κ.Θεοχάρης  ρωτάει μεταξύ άλλων τους συναρμόδιους Υπουργούς για τον αριθμό των υποθέσεων της Α.Α.Δ.Ε που επιστράφηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύσταση της ¨Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος” και εάν υφίσταται πρόθεση εισαγωγής συστήματος και κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου των υποθέσεων αυτών ώστε να προτεραιοποιηθούν προς έλεγχο οι πιο σημαντικές υποθέσεις και να αφεθούν οι υπόλοιπες.