Εκδηλώσεις

Tα παιδιά μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια;

Τα παιδιά μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια;

Η ιδέα του αθλητισμού σήμερα αποσκοπεί στο να σηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ και να αντιμετωπίσει τις βλαβερές συνέπειες της ακινησίας. Αρκεί να μην πέσουμε στο άλλο άκρο. Όμως τα παιδιά που ασχολούνται και μπαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια;

Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα απαντά το ερευνητικό πρόγραμμα που έχουν εκπονήσει και σχεδιάσει ο κ. Γεώργιος Χρούσος – καθηγητής της  Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, η κ. Κλημεντίνη Καραγεωργίου – νευρολόγος διευθύντρια του Ινστιτούτου Νευρολογικών Παθήσεων και ο κ. Παναγιώτης Σταματόπουλος – καρδιολόγος διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιούργησαν ένα πρωτόκολλο συνδυάζοντας τον καρδιολογικό, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχολογικό και ενδοκρινολογικό αντίκτυπο της ενασχόλησης με τον αθλητισμό στις ηλικίες 12 – 21, δηλαδή στην εφηβική ηλικία, κατά την οποία δύναται να δημιουργηθούν προβλήματα. Πεμπτουσία του προγράμματος είναι ο καθορισμός των ορίων μέσα στα οποία τα παιδιά μπορούν να αθληθούν με ασφάλεια.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφτηκε τους διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο των εργαστηρίων τους στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και εξήρε το έργο τους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σταματόπουλος χαρακτήρισε το ενδιαφέρον του βουλευτή ως ελπιδοφόρο σήμα προς την κοινωνία.