Ραδιόφωνο

Alpha 989

Μόνη επιλογή με την οποία θα αναγκαστεί ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί είναι το ΝΑΙ.

Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε δημοψήφισμα γιατί δεν θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή. Tώρα, ο κ. Τσακαλώτος το επιβεβαιώνει. Αυτά δήλωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, στον Alpha 989 και τον Σπύρο Χαριτάτο.

Πριν μας έλεγαν ότι με το ναι θα «ξεβρακωθούμε» στους δανειστές. Τώρα ο κ. Τσίπρας λέει ότι και με ναι θα πάει να διαπραγματευτεί. Η μία αστοχία μετά την άλλη, το ένα ψέμα της κυβέρνησης. Μας έλεγαν «η συμφωνία καθαρογράφεται», δεν ήρθε συμφωνία, «δεν θα κλείσουν οι τράπεζες», έκλεισαν οι τράπεζες, «δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων», επιβλήθηκαν οι περιορισμοί. Και τους περιορισμούς τους ακούσαμε από το BBC- γυρίσαμε δηλαδή στην εποχή της Χούντας που περιμέναμε τη Deutsche Welle για να ενημερωθούμε.

Αν η κυβέρνηση είχε ακούσει την εισήγηση και επέβαλε όριο αναλήψεων τα 20€ την ημέρα, τα χρήματα στις Τράπεζες θα επαρκούσαν για μερικές εβδομάδες ακόμα. Με τα 60€ τα χρήματα επαρκούν το πολύ έως τη Δευτέρα το βράδυ και έτσι η κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της μία με μιάμιση ημέρα να κλείσει τις διαπραγματεύσεις και να φέρει συμφωνία.

Το όχι δεν επιτρέπει τη διαπραγμάτευση. Μόνη επιλογή με την οποία θα αναγκαστεί ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί είναι το ΝΑΙ.

Ο άνεργος, ο φτωχός έχουν ακόμα πολλά να χάσουν. Είναι τεράστια διαφορά να έχει μια χώρα ποσοστό φτώχιας 15%, όπως έχουμε τώρα και ποσοστό 80% όπως μας οδηγούν να έχουμε. Έως σήμερα ο άνεργος ζούσε γιατί υπήρχε η βασική μέριμνα του κράτους. Επίσης ζούσε, επειδή η μητέρα του έπαιρνε τη σύνταξή της και βοηθούσε την οικογένεια. Τώρα κόπηκε και η σύνταξη της μητέρας του.

Υπάρχουν πραγματικά πολύ χειρότερες καταστάσεις τις οποίες μπορούμε να βιώσουμε. Στη Βενεζουέλα (το παράδειγμα είναι υπαρκτό), καθιέρωσαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα για τη χορήγηση φαρμάκων. Σε λίγο τα νοσοκομεία θα κάνουν επιλογές σε ποια εγχείρηση θα προχωρήσουν: «ο τριαντάρης αξίζει να σωθεί, ο εβδομηντάρης όχι».

Εγώ δεν εξέλεξα την κ. Μέρκελ. Εξέλεξα την ελληνική κυβέρνηση, και αυτή μου λέει ότι έχουμε πόλεμο, αλλά παίρνει τους φαντάρους (άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς) και τους στέλνει στην πρώτη γραμμή χωρίς όπλα. Χθες, στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, οι ουρές στα ΑΤΜ είχαν 15 άτομα.

Η μόνη λύση είναι ένα ΝΑΙ ισχυρό… ώστε να δωθεί το επιχείρημα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε την Ευρώπη.