Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Χ.Θεοχάρη για προσφυγικό-Ωραιόκαστρο

Διχαστική η πολιτική της κυβέρνησης και στο προσφυγικό

Παρά τις προτροπές και τις εκκλήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια ανεύθυνη  πολιτική στο Προσφυγικό: Αντί να ενημερώνει ανακοινώνει, αντί να αναζητά κοινά αποδεκτές λύσεις φέρνει τις τοπικές κοινωνίες προ τετελεσμένων για να κρυφτεί στη συνέχεια πίσω από τη γνωστή μικροπολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Με τον αυταρχισμό και την υποκρισία που τη διακρίνει, η κυβέρνηση διχάζει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό -ενδεικτική είναι η κατάσταση σε Ωραιόκαστρο και Κιλκίς-  ακολουθώντας  μονότονα την ίδια διχαστική στρατηγική, να στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, οι «καλοί» εναντίον των «κακών».

Την ίδια ώρα παριστάνει πως δε βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Βουδούρη, ο οποίος κατήγγειλε αδικαιολόγητα υψηλό κόστος ανά πρόσφυγα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι συμβαίνει με τη διαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες; Με νωπές ακόμη τις μνήμες από το φαγοπότι που ετοίμαζε η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, με τα κονδύλια σίτισης των προσφύγων, είναι εύλογο το ερώτημα για ποιο λόγο η κυβέρνηση αδιαφορεί στις υποδείξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Κιλκίς και κωφεύει στις καταγγελίες του κ. Βουδούρη.

Η αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων, η γενικότερη κυβερνητική ανεπάρκεια, πέρα από τις υπόνοιες για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που δημιουργεί, λειτουργούν τελικά ως τιμωρητικά εργαλεία και για τους πρόσφυγες και για τις τοπικές κοινωνίες.