Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για ΣτΕ-Αντιδράσεις

Κυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Η κυβέρνηση το αποφάσισε. Ξεκινά πόλεμο κατά της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Τι μάθαμε σήμερα -λίγες ώρες μετά τη συντριβή του νόμου Παππά στο ΣτΕ;

Νίκος Βούτσης (Πρόεδρος της Βουλής): «Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση».

Εφημερίδα Αυγή (επίσημη κομματική εφημερίδα): «Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές».

Λάκης Λαζόπουλος (γνωστός γυρολόγος κυβερνητικών αυλών): «Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμησή του στην κοινωνία, από τη στιγμή που έκρινε τα Μνημόνια ως συνταγματικά. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα. Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα».

Ας πούμε λοιπόν μερικές σκληρές -για την κυβέρνηση- αλήθειες:

-Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά δεν είναι μια πολιτική άποψη. Είναι η άποψη του συνόλου του νομικού κόσμου, των συνταγματολόγων και -από χθες- του καθ’ ύλην αρμόδιου ανωτάτου δικαστηρίου.

-Η κυβέρνηση καταγγέλλοντας  το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των μνημονίων, καταγγέλλει και το μνημόνιο του κ. Τσίπρα;

-Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των κυβερνητικών στελεχών, να θυμίσουμε ότι το ΣτΕ ουκ ολίγες φορές έχει κρίνει αντισυνταγματικά μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

Σταχυολογούμε:

– Τις οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις

– Τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των ενστόλων

– Τις περικοπές στους δικαστές

– Τη μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ

– Τον ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι)

– Την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

– Την εφεδρεία των δημοσίων υπάλληλων 4024/11

Μάλιστα στην περίπτωση των περικοπών στις συντάξεις των ενστόλων ο κ. Κατρούγκαλος έφερε νέο νόμο, με τον οποίο ξεπέρασε το κώλυμα συνταγματικότητας, επιβάλλοντας μεγαλύτερες περικοπές.

Ουδέποτε κυβέρνηση επιτέθηκε με παρόμοιο τρόπο στη Δικαιοσύνη επειδή δεν ήταν αρεστές οι αποφάσεις της. Ουδέποτε κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη με τόσο απροκάλυπτο τρόπο. Ουδέποτε κυβέρνηση επιχείρησε να στρέψει τον λαό εναντίον των δικαστών.

Και για αυτό το λόγο ο λαός έχει καταδικάσει αυτή την κυβέρνηση στη συνείδησή του και θα την καταδικάσει και με την ψήφο του.