Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Ενώ ο πρωθυπουργός υπόσχεται ανάπτυξη και τέλος της επιτροπείας, η πραγματική ατζέντα της κυβέρνησής του εφαρμόζεται χωρίς διακοπή και χωρίς περιστολές αποσαρθρώνοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Για 21 μήνες η κυβέρνηση σφύριζε προκλητικά αδιάφορα μπροστά στο ενδεχόμενο κλεισίματος των ΕΑΣ. Δεν εφάρμοσε ποτέ το σχέδιο εξυγίανσης που είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές, παίρνοντας μια εταιρεία με ταμείο 36 εκ. ευρώ και παραγγελίες 130 εκ. ευρώ για να την οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση, με απλήρωτους για δύο μήνες εργαζόμενους και οφειλές 10 εκ. ευρώ.

Σήμερα μετά την κατάσχεση των λογαριασμών των ΕΑΣ, η εταιρεία βαίνει προς το κλείσιμο.

Κλείσιμο που δυστυχώς δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αμέλειας και της επιχειρησιακής ανικανότητας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ηθελημένης καθυστέρησης που επέβαλε το Υπ. Άμυνας στη διαδικασία πώλησης του οικοπέδου της Ελευσίνας.

Η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας, για το οποίο υπάρχει αγοραστής, και η οποία προβλεπόταν στο σχέδιο ανάκαμψης της εταιρείας, θα έδινε τις απαραίτητες ανάσες ρευστότητας στα ΕΑΣ.

Φαίνεται όμως πως το επιχειρηματικό ενδιαφέρον μιας μη πιστοποιημένης εταιρείας για τον καθαρισμό του χώρου από τα εκρηκτικά και το προκλητικά υψηλό τίμημα που θα εισπράξει για να το πραγματοποιήσει, καθυστερεί την όλη διαδικασία.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εν λόγω εταιρεία και γιατί το Υπ. Άμυνας δεν προχώρησε νωρίτερα στον καθαρισμό του χώρου όταν τρεις διεθνώς πιστοποιημένες εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε προηγούμενο διαγωνισμό με τίμημα πολύ μικρότερο από αυτό που ακούγεται σήμερα στην αγορά;

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό.