Ανακοινώσεις

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Τη Δευτέρα η εφημερίδα Φιλελεύθερος και η δημοσιογράφος Αλίκη Χατζή επέλεξαν να εξαπολύσουν μια αήθη και ατεκμηρίωτη επίθεση στο πρόσωπό μου.

Αφορμή ήταν η ερώτηση που κατέθεσα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βίτσα για το μεταναστευτικό και τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια. Ένα θέμα που παρακολουθώ στενά την τελευταία διετία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση που απέστειλα στην εφημερίδα που δυστυχώς, μη τηρώντας την δεοντολογία, δημοσίευσε μόνο “βολικά” αποσπάσπασματα:

Aγαπητέ κ. Μαυρίδη,

διάβασα με πολλή προσοχή στο φύλλο της Δευτέρας, στη στήλη “Πρόσωπα” το κείμενο της κυρίας Χατζή με τίτλο ” Ανεξάρτητος και …πονηρός πολιτευτής”. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος διακατέχεται από επιλεκτικές εμμονές καθώς για δεύτερη φορά σε διάστημα 5 μηνών αφιερώνει τη στήλη της σε εμένα εξαπολύοντας μια αήθη και ατεκμηρίωτη επίθεση.

Πέρα από την προσωπική εμπάθεια που είναι διάχυτη στα κείμενά της, αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα είναι η συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Πρώτον, με ψέγει η κυρία Χατζή γιατί δε ρώτησα τον κ. Βίτσα για το αίσχος της Μόριας, όπως χαρακτηριστικά γράφει. Προφανώς, αγνοεί ότι επισκέφθηκα τη Μόρια τα περασμένα Χριστούγεννα και έχω δει με τα μάτια μου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρόσφυγες, γιατροί και λειτουργοί προσπαθούν νύχτα και μέρα να διασώσουν την έννοια «αξιοπρέπεια». Θα της πρότεινα δε να οπλιστεί και εκείνη με πολύ θάρρος και να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να έχει ίδια γνώση των γεγονότων. Θα διαπιστώσει ότι οι λέξεις και οι έννοιες αποκτούν άλλο νόημα και άλλο περιεχόμενο.

Δεύτερον, με ψέγει για αφέλεια, αμέλεια και πολιτική ανεπάρκεια γιατί δε ρώτησα για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

Και πάλι αδιάβαστη η κυρία Χατζή.

Αν είχε μπει στον κόπο να ψάξει, θα είχε διαπιστώσει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχω υποβάλει πάνω από δέκα (10) ερωτήσεις για το προσφυγικό και για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

Δεν ανακάλυψα όψιμα το πρόβλημα, όπως κάποιοι άλλοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τον Μάρτιο του 2017 – 1,5 χρόνο πριν – ρωτούσα τον τότε αρμόδιο υπουργό για τον έλεγχο στη διαχείριση των κονδυλίων και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς έκανα λόγο σε ερώτησή μου για μαύρη τρύπα κατασπατάλησης οικονομικών πόρων για το προσφυγικό με αφορμή καταγγελίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων σχετικά με την κατασκευή διάσπαρτων καταυλισμών ανά την επικράτεια.

Όλα αυτά καταδεικνύουν- αν μη τι άλλο- ότι η ενασχόλησή με το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν είναι ούτε ευκαιριακή ούτε καιροσκοπική.

Και περνάω τώρα και στην ουσία της υπόθεσης. Αναρωτιέμαι πραγματικά σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη επίθεση;

Ποιους ενοχλεί το γεγονός ότι ως ανεξάρτητος και συνεπής ευρωπαϊστής και προοδευτικός φιλελεύθερος μπορώ και ψηφίζω όσα η συνείδησή μου επιτάσσει χωρίς παρωπίδες και κομματικές γραμμές;

– Δεν είναι προοδευτικό το σύμφωνο συμβίωσης και η αναδοχή ακόμα και από ομόφυλα ζευγάρια;

– Δεν είναι η φιλελεύθερη πολιτική η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η ψήφιση του άρθρου για τις απεργίες;

Δε βλέπω επίσης την ίδια αγωνία και την ίδια κριτική όταν φιλελεύθεροι εντός ή εκτός εισαγωγικών υιοθετούν πολιτικές πρακτικές λαϊκισμού ή συντάσσονται με αντιφιλελεύθερες αρχές όπως την άρνηση του αυτοπροσδιορισμού των λαών καθώς υποτάσσουν αρχές και αξίες στο βωμό της κατάκτησης της εξουσίας.

Από την ημέρα της ανεξαρτητοποίησής μου κάθε εβδομάδα διαβάζω δημοσιεύματα που με φέρνουν μία στο ένα κόμμα και μία στο άλλο.

Πίστευα μέχρι σήμερα ότι η πορεία και η συνέπειά μου έχουν αποδείξει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Θα συνεχίσω να μάχομαι για όσα πιστεύω και θα διατηρήσω το δικαίωμά μου στην ανεξάρτητη σκέψη.

Δε με πτοούν προσπάθειες «δολοφονίας» χαρακτήρων και αήθεις επιθέσεις.

Η ιστορία και οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους.

Σας αποστέλλω την επιστολή με την ελπίδα ότι η εφημερίδα σας θα τη δημοσιεύσει.

Mε φιλικούς χαιρετισμούς

Χάρης Θεοχάρης