Ραδιόφωνο

«Δεν θα στηρίξουμε την κυβερνητική πλειοψηφία αν δεν συμφωνούμε με το Ασφαλιστικό» – Πρώτο Πρόγραμμα

”Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να εμπλέξει στις επιλογές της για το Ασφαλιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας επικοινωνιακή λογική”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή «ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ» με τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και  Ξενοφώντα Ζηκίδη. ” Η στήριξη σε ένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν είναι θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά ζήτημα μεταρρύθμισης που θα διατηρήσει το σύστημα αμετάβλητο για τα επόμενα 10 έτη τουλάχιστον“, συμπλήρωσε.

“Υπάρχουν μειονεκτημάτα στο σχέδιο της Κυβέρνησης, τα οποία πλήττουν  την παραγωγική οικονομία”, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος  στο θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Συνεχίζοντας δήλωσε πως αυτό θα φέρει πρόσθετη ύφεση και αύξηση της μαύρης εργασίας, την ίδια στιγμή που 60.000 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τις έδρες του σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία λόγω των capital controls και της φορολόγησης. Επεσήμανε ότι και το σχέδιο της Κυβέρνησης για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα αποτελέσει ταφόπλακα στην άρση των capital controls, καθώς θα ωθήσει τον κόσμο στις συναλλαγές με μετρητά τη στιγμή που η ανάγκες της οικονομίας επιζητούν τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε λέγοντας ότι “το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να κατανέμει δίκαια τα βάρη ούτε να εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη των γενεών καθώς επιλέγει να φορτώσει όλα τα βάρη στους νέους – εργαζόμενους του σήμερα, που είναι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι για να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους σημερινούς συνταξιούχους”. Ανέφερε τέλος το παράδειγμα των επικουρικών συντάξεων τις οποίες προσανατολίζεται να κόψει η Κυβέρνηση με μια «μπακάλικη» λογική μόνο και μόνο γιατί αφορά λιγότερους συνταξιούχους.