Ανακοινώσεις, Τηλεόραση

Επέλεξα την έντιμη στάση παραίτησης από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

«Είμαι Ποτάμι , παραμένω Βουλευτής του κόμματος και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το Ποτάμι να πάει μπροστά» ξεκαθάρισε  ο Χάρης Θεοχάρης  προσκεκλημένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Υπογράμμισε την ανάγκη  άμεσης επανασύνδεσης του Ποταμιού με την κοινωνία ώστε να μπορέσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανασύσταση του κέντρου.

«Εάν γίνουν προεκλογικές συνεργασίες της τελευταίας στιγμής θα είναι μια ήττα για το Ποτάμι γιατί δεν θα μπορέσει να θέσει τους όρους αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού».

Στο Συνέδριο του κόμματος δεν αμφισβητήθηκε η ηγεσία, τόνισε.

«Έκανα συγκεκριμένη πολιτική κριτική  για την στρατηγική κατεύθυνση του κινήματος. Σημείωσα την ανάγκη να είναι πιο ξεκάθαρη η αντίδρασή μας σε αυτήν την κυβέρνηση η οποία οδηγεί τη χώρα σε εθνική καταστροφή . Με τελευταίο κρούσμα την τοποθέτηση ενός ανθρώπου στη θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, ο οποίος στο ιστολόγιό του στο διαδίκτυο υμνεί την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με  την  παραίτησή  του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού , Ο Χάρης Θεοχάρης επανέλαβε ότι μετά τις συγκεκριμένες διαφωνίες που εξέφρασε στο Συνέδριο , η σωστή , έντιμη στάση θα ήταν να τοποθετηθεί στη θέση αυτή κάποιος  που θα απηχεί καλύτερα τις απόψεις της ηγεσίας.

«Ο πρόεδρος επανεξελέγη, έχει όλη τη δύναμη στα χέρια του και εγώ τον στηρίζω προκειμένου να πάρει την στρατηγική και πολιτική κατεύθυνση του κόμματος» σημείωσε , δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα μετακίνησής του σε άλλο κόμμα .

«Πάλεψα για την εσωκομματική δημοκρατία, για την ανάγκη να μιλήσουμε ανοιχτά για κάποια ζητήματα που ακόμα μπορούν να λυθούν. Το Ποτάμι αξίζει να υπάρχει, να απαντήσει στις ανάγκες τις κοινωνίας που το γέννησαν, να δυναμώσει και να πάει προς τα πάνω . Σημασία έχει να μην χαθεί το Ποτάμι και όχι ο Θεοχάρης», υποστήριξε κλείνοντας.