Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Το θέμα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης. Ο Βουλευτής αναφέρει, ότι το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο–πολυκατοικία, η οποία δεν καλύπτει τις κτιριακές προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). 

Το ζήτημα μάλιστα της μετεγκατάστασης του 7ου Γυμνασίου δεν έχει μέχρι σήμερα διευθετηθεί λόγω της έντονης γραφειοκρατίας και ασυνεννοησίας, που υφίσταται μεταξύ συναρμοδίων υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τη θέση που έχει για το ζήτημα η δημοτική αρχή, επιβάλλεται να αρθεί το αδιέξοδο, που συναντάται λόγω ασυνεννοησίας του ΟΣΚ με το Δασαρχείο.
Σημειωτέον ότι υπάρχει ήδη αγορασμένος χώρος από τον ΟΣΚ για να μεταστεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, όπως αναφέρει ο Βουλευτής γι’αυτό και ερωτά το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τον χρονικό σχεδιασμό για τη επίλυση του προβλήματος μεταστέγασης του 7ου σχολείου σε άλλο κτίριο κατάλληλο και σύμφωνα με τους κανόνες, που αφορούν εν γένει τις κτιριακές υποδομές.