Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση για το ΓΝ Λαμίας

Η ανακοίνωση – σοκ του Διοικητή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας, ότι δε δύνανται να αντιμετωπίζονται τα χειρουργικά περιστατικά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και καταδεικνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης με Ερώτηση στη Βουλή καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάψει να ασχολείται με επικοινωνιακά παιχνίδια και εγκαίνια εικονικών νοσοκομείων, όταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Αντί να καθυβρίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ας ασχοληθούν με την επίλυση άμεσων προβλημάτων -για τα οποία έχουν ενημερωθεί από καιρό- πριν κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του νοσοκομείου, για το σχεδιασμό του Υπουργείου και της Διοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά και ποια ακόμα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται στην ίδια ή σε παρόμοια κατάσταση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας