Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση στη Βουλή για τις προσλήψεις 2.338 ατόμων στη ΔΕΗ

Πλήθος ερωτημάτων γεννά η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Κονιόρδου να προχωρήσει στις προσλήψεις 2.338 ατόμων με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η ΔΕΗ Α.Ε. καλείται να αντιμετωπίσει το διογκούμενο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι οφειλές στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας φθάνουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, η ανακοίνωση χιλιάδων προσλήψεων εντείνει την ανησυχία για το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

  • Ποια η συνολική δαπάνη για την κάλυψη των προσλήψεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου έως οκτώ μήνες;
  • Πόσες εξ αυτών είναι τρίμηνες, πεντάμηνες και οκτάμηνες;
  • Ποια είναι τα νέα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κοζάνη και την Φλώρινα τα οποία καθιστούν απαραίτητη την παρέμβαση των αρχαιολογικών υπηρεσιών προκειμένου να προβούν σε αρχαιολογικές ανασκαφές;
  • Για ποιον λόγο προβλέπεται η πρόσληψη Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στον Νομό Δωδεκανήσου κατ’ επιβάρυνση του προϋπολογισμού της ΔΕΗ Α.Ε.;

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση για προσλήψεις στη ΔΕΗ