Ραδιόφωνο

Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική μέσω επικοινωνιακών τρικ – ΒήμαFM 99,5

«Όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τρικ για να κατασκευάζει εχθρούς με στόχο να πολώσει το κλίμα», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στον ραδιοφωνικό σταθμό BΗΜΑ FM και  στους  Άρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Σε ερώτηση για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα αναβάλει τη συζήτηση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για μετά την Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό. Επίσης τόνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν αντισυνταγματικές παρεμβάσεις οι οποίες καταστρατηγούν τη διάκριση των εξουσιών θα πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επανέλαβε δε την πάγια θέση και πρότασή του για θεσμική αναδιάρθρωση της χώρας υπογραμμίζοντας ότι  «χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της αλλά να μην δέχεται παρεμβάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε  την γενικευμένη διαφθορά».

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση και να ξεκινήσει μια αναπτυξιακή πολιτική  και ως εκ τούτου το διαφαινόμενο σενάριο για  «σπάσιμο» της αξιολόγησης σε κομμάτια είναι σίγουρο ότι θα παρατείνει την αβεβαιότητα. «Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα με τις δουλειές και τις επενδύσεις και όχι με το χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το προσφυγικό,  σημείωσε ότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης . « Έπρεπε ένα χρόνο πριν , όταν οι ροές αυξάνονταν ταχύτατα στην Ελλάδα σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη , να έχουμε συγκαλέσει τους Ευρωπαίους σε χάραξη κοινή πολιτικής. Αντ΄αυτού, η κοντόφθαλμη οπτική της κυβέρνησης άφησε το πρόβλημα να γίνει ανεξέλεγκτο».