Τηλεόραση

Η κυβέρνηση λούζεται αυτά που η ίδια προκάλεσε – ΣΚΑΪ

«Στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης υπάρχει προφανώς θέμα εμπιστοσύνης και η κυβέρνηση λούζεται αυτά που η ίδια προκάλεσε», επεσήμανε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

«Η εμπιστοσύνη υπήρχε μέχρι το Νοέμβριο, έσπασε τον Δεκέμβριο που αιφνιδίασε τους εταίρους με τον τρόπο που έδωσε το μέρισμα. Ήταν κομβικό αυτό το σημείο γιατί τους έδωσε το άλλοθι να καθυστερήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη συζήτηση εξαιτίας των εσωτερικών αντιφάσεων που έχουν», παρατήρησε ο κ. Θεοχάρης και τόνισε:

«Ξέρουμε ότι είναι ψέμα η ανάπτυξη 2,7% στην οποία πρόκειται να στηριχθεί η συμφωνία, τώρα περιμένουμε ένα 0,5 – 0,75% για το 2017. Το πρόγραμμα δε βγαίνει, κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση. Πρέπει εμείς να αρχίσουμε να προτείνουμε λύσεις. Απέδειξα στη θητεία μου στη ΓΓΔΕ ότι αυτό γίνεται, το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα για την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω μια πρόταση για το φορολογικό και μια πρόταση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Σχετικά με το Ποτάμι και την πορεία του, τόνισε «μπήκα στην πολιτική με το Ποτάμι και παρά την αποτυχία του, για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, παραμένω πιστός στην ιδέα του. Έφυγα καταγγέλλοντας την έλλειψη δημοκρατίας στο κόμμα και την αμφισημία του».

Τέλος ερωτηθείς για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει πάει στη βουλή για την περίοδο που υπηρετούσε στη ΓΓΔΕ, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Είναι ένα θέμα που ανακινείται τώρα, τρία χρόνια μετά, προφανώς σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού από τα προβλήματα της αξιολόγησης. Ζήτημα δεν υπάρχει, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρόσωπό μου.

Μια μηνυτήρια αναφορά για την εφαρμογή ενός νόμου στρεβλού, του οποίου δύο άρθρα μεταξύ τους ήταν αντιφατικά. Τήρησα τον λανθασμένο νόμο με τις αντιφάσεις του, έπρεπε εκ της θέσεώς μου να τον τηρήσω και τον τήρησα. Άλλαξε το νόμο και έδωσε λύση η Βουλή, και τον τήρησα και πάλι, μένοντας στις αρμοδιότητες που είχα».