Εκδηλώσεις

Με τους νησιώτες ένωσε τη φωνή του ο Χάρης Θεοχάρης

Με τους νησιώτες του Β. Αιγαίου ένωσε σήμερα τη φωνή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με επικεφαλής τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου.


«Το μήνυμα είναι ένα», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, «δε μπορούμε να αφήσουμε τα νησιά στο έλεος αυτής της κατάστασης. Κονδύλια υπάρχουν από την ΕΕ, η συμφωνία με την Τουρκία λειτουργεί. Αυτό που δεν λειτουργεί είναι οι υπηρεσίες ασύλου, οι οποίες πρέπει να εξετάζουν τα αιτήματα των ανθρώπων με μεγάλη ταχύτητα και όσα απορρίπτονται να επαναπροωθούνται στην γείτονα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών να παίρνουν και να νέμονται τα χρήματα των μεταναστών».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής λέγοντας ότι αρνείται να δει ακόμα και τους εργαζόμενους του υπουργείου του.

«Δεν έχει δει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων που εργάζονται στις υπηρεσίες ασύλου. Αναγκάζονται και πληρώνουν μόνοι τους τα αναλώσιμα, ενώ άλλες αγορές γίνονται και από την Περιφέρεια. Δεν είναι δυνατόν η κατάσταση να είναι χαοτική σε ένα υπουργείο και ο υπουργός να είναι εξαφανισμένος».

«Η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται υπό την πίεση των μεταναστευτικών ροών είναι ένα μεγάλο αγκάθι», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης και πρότεινε «να παραταθεί το καθεστώς της έκπτωσης τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση».