Άρθρα

Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο – Manifesto.gr

manifesto.gr

Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μας πήγαν πολύ πίσω σε όλα τα επίπεδα. Δεν ήταν μόνο οι πρώτοι έξι μήνες που χάθηκαν στην υπερήφανη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και οι δεύτερες εκλογές, που κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει. Είναι μια κουλτούρα διακυβέρνησης που χαρακτήρισε αυτά τα χρόνια ανεξάρτητα από την αλλαγή προσώπων στις υπουργικές θέσεις.

του Χάρη Θεοχάρη
Μια κουλτούρα διακυβέρνησης που υποβάθμιζε μια σειρά από θέματα σε θέματα β’ κατηγορίας, όταν δεν ανταποκρίνονταν στο προφίλ «εναλλακτικότητας» της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Ποια είναι αυτά; Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για να συναντήσει κάποια εξ αυτών: την κατάρρευση της ΔΕΗ και τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης, τις εικόνες διάλυσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την υποβάθμιση του κύρους της δικαιοσύνης, τις συχνές «ακτιβιστικές» δράσεις του Ρουβίκωνα, το άβατο των Εξαρχείων και τις εικόνες διάλυσης στα Πανεπιστήμια και στα δημόσια Νοσοκομεία.
Έξω από την ατζέντα της Κυβέρνησης Τσίπρα ήταν επίσης η πραγματική οικονομία, η οποία «στέγνωσε» μέσα σε αυτά τα χρόνια, με τον φορολογικό στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης, αλλά και με 2 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους σε ιδιώτες. Στην κυβερνητική ατζέντα αυτής της περιόδου δε χώρεσαν ούτε μεγάλες επενδύσεις, με εμβληματικότερη αυτή του Ελληνικού, ούτε αποκρατικοποιήσεις που θα έδιναν ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Όλα αυτά που αποτέλεσαν δεύτερη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ή κρύφτηκαν κάτω από το χαλί είναι αυτά που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η απεμπλοκή επενδύσεων από τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η έναρξη εργασιών στο Ελληνικό, θα στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί επενδύσεις μικρές και μεγάλες.
Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πολύ καλά επεξεργασμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, που εξειδικεύεται σε έτοιμα νομοσχέδια. Με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, με τη μείωση της φορολογίας και με ένα τραπεζικό σύστημα, που θα μπορεί να την υποστηρίξει, η επιχειρηματικότητα μπορεί να πάρει μπρος. Η ΔΕΗ, είναι ένα εκκρεμές πρόβλημα που περιμένει τη λύση του.
Η ασφάλεια είναι επίσης προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη, αλλά και για την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα και την τάξη. Αυτή η αδιανόητη κατάσταση στα Εξάρχεια και στα Πανεπιστήμια θα τελειώσει. Η επόμενη Κυβέρνηση θα κινηθεί με αποφασιστικότητα, ώστε να αλλάξουμε άρδην την εικόνα στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις όπου υπάρχει ανομία.
Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει, εκτός από το σχέδιο, το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό, που θα μπορέσει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της οικονομίας. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει αυτοδύναμη, να παραγάγει πλούτο, ώστε με τις δικές της δυνάμεις να υποστηρίζει το κοινωνικό κράτος, να διαθέτει άρτια δημόσια Παιδεία και υποδειγματική δημόσια Υγεία.
Για αυτό ζητάμε μια ισχυρή εντολή, μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα να εργάζεται για όσα καθυστέρησαν ή πήγαν πίσω τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.
Χάρης Θεοχάρης,
υποψήφιος στο Νότιο Τομέα με τη ΝΔ