Ανακοινώσεις, Συναντήσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης στον Βύρωνα

Χθες περπάτησα σε μία από τις πιο αγαπημένες περιοχές της Αθήνας, στη μεγάλη «γειτονιά» του Βύρωνα. Συναντήθηκα με Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, και συζητήσαμε για την ανάγκη να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ειδικά για τις δράσεις ανακύκλωσης, στις οποίες ο Δήμος Βύρωνα πρωτοπορεί από το 2008. Ακολούθως ξεναγήθηκα στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, από τον διοικητή του, τον κο Χαράλαμπο Μαργαρίτη. Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από τις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου. Εκεί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με γιατρούς και νοσηλευτές.

Διαπίστωσα ότι τους απασχολούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό -μόνιμο αλλά και εποχικό- καθώς το ΚΥ εφημερεύει καθημερινά και σε 24ωρη βάση. Στη συνέχεια επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα, δύο υπηρεσίες νευραλγικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή. Με τα εκλεκτά στελέχη των δύο Τμημάτων συζητήσαμε ένα κοινό πρόβλημα -τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και δεσμεύτηκα να προωθήσω το αίτημά τους για ενίσχυση της δύναμής τους. Μας απασχόλησε επίσης η, άκρως ανησυχητική εσχάτως, έξαρση της εγκληματικότητας ανηλίκων -όχι μόνο στο Βύρωνα, αλλά και σε ολόκληρη την Αττική.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, άκουσα με μεγάλη προσοχή τους υπευθύνους στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα να εκθέτουν προβλήματα όπως πχ η ψηφιοποίηση των αρχείων τους και η καταχώριση των στοιχείων στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ένα έργο, ωστόσο, που καθυστερεί, λόγω του φόρτου εργασίας και του περιορισμένου προσωπικού. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα ζητήματα αυτά.