Ανακοινώσεις, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ο Χάρης Θεοχάρης στο “3ο Law Forum on taxation”

Οι φόροι δεν είναι μέσον αύξησης του δημόσιου πλούτου και, κυρίως δεν είναι μέσον καταπίεσης και τιμωρίας των πολιτών. Μέσω των φόρων, εφόσον είναι δίκαιοι, ορθολογικοί και όσο γίνεται περισσότερο αναλογικοί, η ελληνική κοινωνία δίνει το περιθώριο στον εαυτό της να προχωρήσει προς την ευημερία. Μέσω των φόρων γίνεται καλύτερη η καθημερινότητα κάθε Έλληνα πολίτη.

Είμαι σίγουρος ότι χάρη στη γόνιμη και πλούσια σε πρωτοτυπία ανταλλαγή ιδεών που θα λάβει χώρα στο 3ο Law Forum on Taxation, θα κερδίσουμε όλοι σε γνώση. Ώστε να γίνουμε, όλοι ανεξαιρέτως, ουσιαστικά μέτοχοι στη διαρκή διαδικασία βελτίωσης του φορολογικού συστήματος στην πατρίδα μας. Τώρα που η Ελλάδα ακολουθεί σταθερά την ανοδική πορεία της ανάπτυξης, τώρα που η χώρα διαθέτει μια κυβέρνηση με τη βούληση να λύσει χρόνιες στρεβλώσεις και να επανορθώσει αδικίες, η δικαιοσύνη του φορολογικού συστήματος είναι περισσότερο απαραίτητη και σημαντική από ποτέ άλλοτε.

Την πρώτη τετραετία η κατεύθυνση ήταν η μείωση των φορολογικών συντελεστών ως έκφραση της φορολογικής δικαιοσύνης ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και να στηριχθεί η ανάπτυξη όπως και έγινε και δεν χάθηκαν έσοδα. Η κατεύθυνση την δεύτερη τετραετία από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι αυτή της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με επιτάχυνση των πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση.”