Ραδιόφωνο

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα – Action 104.6

«Η χώρα βαδίζει σε μια αδιέξοδη στρατηγική με συνεχή ψέματα από την πλευρά του πρωθυπουργού και με ψευτομαγκιές, κατά το κοινώς λεγόμενο, ότι τάχα δε θα ψηφίσουμε άλλα μέτρα» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ Action fm 104.6, στην Αγγελική Σπανού και τον Ανδρέα Χριστοδουλάκη.

«Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Η έξοδος του ΔΝΤ από το πρόγραμμα έχει αποκλειστεί και βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση να αποτυγχάνει σε όποιον στόχο κι αν έχει θέσει» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, ενώ πρόσθεσε πώς «πρέπει να αλλάξουμε ρότα συνολικά, να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία ενός δικού μας προγράμματος, ένα εθνικό σχέδιο με το οποίο θα πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους ότι μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Να τα βάλουμε με τις συντεχνίες που συντηρούν τα συμφέροντα τους και μέσα στην κρίση και να απαιτήσουμε ένα μέρος των πλεονασμάτων να πάνε σε επενδύσεις. Αντί γι’ αυτό η χώρας μας καταστρέφει παραγωγικό ιστό διότι ενώ επενδύαμε ένα 10% του ΑΕΠ, σήμερα έχουμε αποεπένδυση 7% του ΑΕΠ».

Αναφερόμενος στη στάση των θεσμών επεσήμανε ότι «δεν είναι λογικές οι απαιτήσεις των δανειστών, η κυβέρνηση δεν πρέπει να τις δεχτεί, αλλά δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο. Η πρόθεση των πιστωτών είναι μία και μοναδική, να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και στο σημείο αυτό τα συμφέροντά μας είναι κοινά”.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε πώς «καλώς ή κακώς δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις, δηλαδή εκλογές. Τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα, τα πιο αντιλαϊκά μέτρα».

Σχετικά με τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό ανέφερε χαρακτηριστικά: «το τι θα κάνω προσωπικά, το πού θα πάει ο καθένας, είναι νομίζω κουτσομπολιό που ευτελίζει τη συζήτηση. Προσπαθώ με προτάσεις να βοηθήσω τον δημόσιο διάλογο. Δε θέλω να ετεροπροσδιορίζομαι. Είμαι ένας κεντρώος πολιτικός και πιστεύω σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ζούμε σε έναν κόσμο ανασφάλειας και δε χρειάζεται περισσότερη ανασφάλεια. Χρειαζόμαστε ασφάλεια. Δικαιοσύνη, ευελιξία και ασφάλεια.»