Ανακοινώσεις, Συναντήσεις

Περιοδεία Χάρη Θεοχάρη στην Καισαριανή

Στην Καισαριανή -κατά την μικρή περιοδεία που πραγματοποίησα -είχα μια σειρά από συναντήσεις και επαφές. Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από έναν καφέ στο δημοτικό αναψυκτήριο της Καλοπούλας, σε ένα φυσικό σκηνικό που μόνο Αθήνα δε θυμίζει, συντροφιά με τους συμπολίτες μου και τον αντιδήμαρχο Καισαριανής Εμμανουήλ Κιτσέλη.
Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την επίσκεψή μου στον δήμο, πριν μεταβώ στο Δημαρχείο όπου είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο. Συζητήσαμε γύρω από το πώς θα μπορούσα να συμβάλλω από τη δική μου πλευρά στην εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Καισαριανής, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Ο Δήμαρχος είχε επίσης την καλοσύνη να με ξεναγήσει σε διάφορους χώρους όπου στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες. Συνάντησα υπαλλήλους έτοιμους να εξυπηρετήσουν κάθε δημότη, με ανθρωπιά, φιλότιμο και χαμόγελο. Το ίδιο και στο ΚΕΠ Καισαριανής, το οποίο επισκεφθήκαμε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φασκιώτη, πριν βρεθούμε ανάμεσα στους ηλικιωμένους θαμώνες του Α’ ΚΑΠΗ Καισαριανής. Η συζήτηση μαζί τους ήταν μια διδακτική εμπειρία.
Επόμενη στάση, το Α/Τ Καισαριανής. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, με τον οποίον είχαμε μια σύντομη αλλά εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την αντιμετώπιση των παγίων αιτημάτων -κυρίως των ελλείψεων προσωπικού- που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα.
Ο τελευταίος σταθμός μου στην Καισαριανή ήταν η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΔΑΕΑ). Εκεί συνομίλησα με τους αστυνομικούς μιας πραγματικά νευραλγικής υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), αλλά και με τους επικεφαλής, τον Διευθυντή της ΔΑΕΑ Ταξίαρχο Δημήτριο Παπαδήμο και τον Διοικητή της ΥΜΕΤ Αστυνομικό Διευθυντή Αντώνιο Σγούρδο. Και κατ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μου στην Καισαριανή, με ένα κύκλο επαφών που γέννησε υγιή προβληματισμό και πλήθος σκέψεων για ζητήματα του πολίτη στα οποία, η Νέα Δημοκρατία συλλογικά αλλά και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, πρέπει και μπορούμε να δώσουμε λύσεις.