Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Στον αέρα η λειτουργία των Κοινωνικών Φαρμακείων.

Στον αέρα βρίσκονται τα Κοινωνικά Φαρμακεία τα οποία λειτουργούν στους δήμους και παρέχουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, υγειονομικό υλικό και άλλα σχετικά προϊόντα σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, επισημαίνει σε ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Αφορμή αποτέλεσε έγγραφο της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο αναφέρεται ότι στην ισχύουσα φαρμακευτική νομοθεσία δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Φαρμακείων.

Επειδή τα Κοινωνικά Φαρμακεία από την αρχή της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και απλούς πολίτες, ο κ. Θεοχάρης τον αρμόδιο υπουργό:

-Για ποιον λόγο δεν έχετε προβεί στην κατάρτιση θεσμικού πλαισίου που να επιτρέπει τη σύσταση των Κοινωνικών Φαρμακείων θέτοντας την μέχρι σήμερα λειτουργία τους στον αέρα;

-Προτίθεστε να τροποποιήσετε την ισχύουσα φαρμακευτική νομοθεσία ώστε να θεσπιστεί ειδικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των Κοινωνικών Φαρμακείων; Εάν ναι, ποιος ο χρονικός προγραμματισμός;

Δείτε το κείμενο της ερώτησης: