Ραδιόφωνο

Τις προσλήψεις στη ΔΕΗ τις πληρώνει ο καταναλωτής – Σκάι 100.3

«Υπάρχουν νέα κοιτάσματα στην Κοζάνη και τη Φλώρινα που δικαιολογούν την πρόσληψη 2.500 υπαλλήλων με μια τελική δαπάνη της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα τα πληρώσει τελικά ο καταναλωτής; Πώς συνδέεται με τη ΔΕΗ η ανάγκη πρόσληψης συντηρητή έργων τέχνης στο νομό Δωδεκανήσου;» διερωτήθηκε ο Χ. Θεοχάρης μιλώντας στους Τ. Χατζή και Γ. Παπαχρήστο στην εκπομπή “Ακραίως” και στον ΣΚΑΙ 100.3

Σημείωσε ότι «οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας στην Ελλάδα πληρώνονται από τον καταναλωτή, ενώ σε όλη την Ευρώπη πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό προφανώς πιέζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και δε μπορεί να συνεχιστεί.

Δε μπορεί τις καθυστερήσεις της η ΔΕΗ – όπως με το θέμα της διασύνδεσης των νησιών – να τις φορτώνει συνεχώς στους καταναλωτές. Δεν υπάρχει διαφάνεια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Τέλος, για το θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει με τις αποφάσεις του και τα μέτρα που θα ψηφίσει μέχρι και την μεθεπόμενη κυβέρνηση». Ενώ συνεχίζοντας ανέφερε πως η στροφή του κ. Σόιμπλε και η αντιπαράθεσή του με το ΔΝΤ γίνεται για να αποφύγει τη συζήτηση για το χρέος: «Χρησιμοποίησε έξυπνα το ΔΝΤ για να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση όλα τα δύσκολα μέτρα και επιδιώκει να μη δώσει τίποτα ουσιαστικό για το χρέος».