Ραδιόφωνο

ΒΗΜΑ fm 99.5

Η κυβέρνηση έχει βάλει μπρος τις μηχανές της εκλογολογίας, επιστρέφει στις προεκλογικές της θέσεις και στη ρητορική του παρελθόντος, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το χρέος και τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις φιέστες του πρωθυπουργού.

Προχωράει σε μπαράζ προσλήψεων αυγουστιάτικα, διορίζει δημοσιογράφους που τη στηρίζουν, προσλαμβάνει 850 άτομα στο ΚΕΛΠΝΟ -στο οποίο ο κ.Πολάκης κατήγγελλε διαφθορά- εκατοντάδες προσλήψεις στους δήμους -4 άτομα σε κάθε δήμο-  αυξάνει το μισθολογικό κόστος δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν τη νοιάζει η οικονομία, θα στραγγαλίσει μισθωτούς και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.Αν δει ότι δεν μπορεί να μην τους αγγίξει, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η κυβέρνηση φοβάται πολύ και σκέφτεται την απόδραση. Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχει αποφασίσει ακόμη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ξέρουμε πώς θα κλείσει η χρονιά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά. Τότε πιστεύω ότι θα πάρει αποφάσεις, εκτός εάν τα πράγματα πάνε πολύ χειρότερα και αναγκαστεί να πάει νωρίτερα σε εκλογές.