Ανακοινώσεις

Αδειάζει η Ελλάδα από νέους επιστήμονες και η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει

Τη ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση Τσίπρα μιλάει για «δίκαιη» ανάπτυξη – ανάπτυξη που μόνο η ίδια βλέπει-  επιχειρήσεις, όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Μαρινόπουλος, η Mamidoil Jetoil βάζουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου και χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Και ενώ η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι αρνητικοί ρυθμοί -1,4% για το 1ο τρίμηνο του 2016 θα ανατραπούν, οι αναλυτές της Citibank σε πρόσφατη έκθεσή τους αναμένουν το ελληνικό ΑΕΠ να μειωθεί κατά 1,2% για ολόκληρο το έτος.

Το αρνητικό πρωτογενές αποτέλεσμα- ύψους 433 εκ. Ευρώ- που έδειξε η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και που οφείλεται στην υποαπόδοση μιας σειράς έμμεσων φόρων πιστοποιεί απλώς την οικονομική καταστροφή που έχουν ήδη φέρει η υπερφορολόγηση, τα capital controls και η αφερεγγυότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της Κυβέρνησης στα διογκούμενα ελλείμματα είναι πάντα η ίδια: ΦΟΡΟΙ.  

Τα ελλείμματα της Κυβέρνησης που μόνο διογκούμενα βαίνουν από την εμμονή της στη συνεχή υπερφορολόγηση οδηγούν στην ερημοποίηση της αγοράς και ακόμα χειρότερα στη μαζική φυγή των νέων επιστημόνων από τη χώρα. Φυγή που σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ αντιστοιχεί σε 427 χιλιάδες εργαζομένους κατά τη διάρκεια της κρίσης και στερεί τη χώρα από τον πιο πολύτιμο πόρο της, το ανθρώπινο κεφάλαιο. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που η Κυβέρνηση θα πανηγυρίσει για τις επιτυχίες της, ας λάβει υπόψη της την αδικία της αναγκαστικής μετανάστευσης που έχει υποστεί μια ολόκληρη γενιά νέων επιστημόνων αλλά και η ίδια η χώρα στερούμενη των ικανοτήτων τους.