Ανακοινώσεις

Άμεση διερεύνηση από τη Βουλή για το μείζον πολιτικό και εθνικό ζήτημα της υποκλοπής

Η κυβερνητική αναδίπλωση σε σχέση με τον ρόλο του ΔΝΤ είναι φανερή στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από τους λεονταρισμούς των ανακοινώσεών της.

Η ουσία των συνομιλιών φανέρωσε τη διαπραγματευτική της ανεπάρκεια, καθώς το Ταμείο πιστοποιεί πως η συμφωνία που πριν λίγους μήνες συνομολόγησε, δεν μπορεί να τηρηθεί.

Η θέση του Ταμείου για €900εκ. λιγότερα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, €3,4δις χαμηλότερους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων και €3,4δις μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους είναι υπέρ της Ελληνικής οικονομίας.

Τώρα που η ουσία έχει γίνει φανερή σε κάθε μικρομεσαίο, άνεργο και επισφαλή εργαζόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προδώσει, είναι καιρός να ασχοληθούμε και με το μείζον ηθικό, πολιτικό και εθνικό ζήτημα του τρόπου που υπεκλάπη και διέρρευσε η συζήτηση.

Προτείνω η κυβέρνηση και ο ΠτΒ να συγκαλέσουν την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ώστε η ΑΔΑΕ να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων:

Πρώτον, αν η υποκλοπή έγινε από υπηρεσία των Ελληνικών Αρχών και αν υπάρχει ή όχι άδεια των Εισαγγελικών αρχών ή δεύτερον, αν η υποκλοπή έγινε επί Ελληνικού εδάφους από Ξένες μυστικές Υπηρεσίες.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει πάντα να κινείται συντεταγμένα εντός των θεσμών και με κάθε πράξη ή παράλειψη που προσβάλει τους νόμους και το Ελληνικό Σύνταγμα, καθώς και τα ατομικά δικαιώματα Ελλήνων και ξένων πολιτών, διαπράττεται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.