Ραδιόφωνο

Η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί ότι η συμφωνία του Αυγούστου απέτυχε

«Η κυβέρνηση χάνει την τεράστια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το ΔΝΤ ως πολιορκητικό κριό για να κάμψει την αντίσταση των ισχυρών κρατών της Ευρώπης και να κερδίσει για τον Ελληνικό λαό 900εκ. λιγότερα μέτρα, 3,4δις σε στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και 2% του ΑΕΠ σε μείωση χρέους», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στο ΒΗΜΑ FM και στους  Αργύρη Παπαστάθη και  Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Συμπλήρωσε δε, ότι η σύγκριση με την περυσινή χρονιά είναι αποκαλυπτική: η  κυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, εξαφάνισε τη ρευστότητα, στραγγάλισε την εθνική οικονομία μόνο και μόνο για να μειώσει τους στόχους του πλεονάσματος κατά 1% του ΑΕΠ. «Τώρα το ΔΝΤ προσφέρει τα διπλά στην Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας αρνείται να τα δεχτεί για να μην πιεστεί η κυρία Μέρκελ και η Γερμανία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη με τη σύμπραξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκληματεί κατά του Ελληνικού λαού».

Στην συνέχεια σχολίασε την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της διαρροής από την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επέδειξε μεγάλη σπουδή και άμεσα αντανακλαστικά, γεγονός που δεν  έχουμε δει να κάνει και με τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας».

Υπογράμμισε κλείνοντας, ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν συντάσσεται με τις προτάσεις του ΔΝΤ είναι γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί ότι η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε τον Αυγούστου έχει ήδη αποτύχει.