Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Χ.Θεοχάρη για δηλώσεις διοικητή ΟΑΕΕ

Ο Υπουργός Εργασίας να πάρει θέση για τις δηλώσεις Τσακίρη

Το ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ προς την Λατινική Αμερική συνεχίζεται. Οι επαγγελματίες αποτελούν έναν από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης. Yπερφορολόγηση, capital controls, ασφαλιστικές εισφορές τους έχουν φέρει στα όριά τους. Η προτροπή του διοικητή του ΟΑΕΕ  αποτυπώνει με τα μελανότερα χρώματα το διωγμό των μικρομεσαίων που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα κατάρρευσης -με έλλειμμα 650 εκατ. ευρώ το 2016-  ο διοικητής του Οργανισμού καλεί όσους ασφαλισμένους δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους να πάνε στη Βουλγαρία.

Σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του Οργανισμού αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές και ο κ. διοικητής τους καλεί να επιδείξουν «ζωηράδα και ευρηματικότητα προς όφελος της ανάπτυξης, αντί να αναζητούν τρόπους εισφοροδιαφυγής».

Τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ προέρχονται από ασφαλισμένους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Για τον κ. διοικητή αυτό δεν είναι αρκετό. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δύνανται να πληρώσουν, αλλά αναζητούν τρόπους εισφοροδιαφυγής.

Ο ΟΑΕΕ θα εμφανίσει αυξημένο έλλειμμα, στα 1,042 δισ. ευρώ το 2017, έναντι 650 εκατ. ευρώ φέτος. Παρόλα αυτά ο κ. διοικητής προτρέπει στους επαγγελματίες να φύγουν στο εξωτερικό.

Ο κ. διοικητής καλεί τους ασφαλισμένους να επιδείξουν υπευθυνότητα όταν ο ίδιος υποβάλλει διπλό αίτημα για ενίσχυση 350 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ, υφαρπάζοντας πόρους έκτακτης ανάγκης.

Ο κυνισμός και η αναισθησία της κυβέρνησης φαίνεται από τα πρόσωπα που επιλέγει για τη διοίκηση των οργανισμών. Η επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης πρέπει να πάρει θέση. Οι δηλώσεις του διοικητή εκφράζουν τη κυβέρνηση;Αν όχι, ο κ. Τσακίρης θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του.