Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για επιβεβαίωση περί σχεδίου Δραχμής

Ο Γιάννης Στουρνάρας στη χθεσινή του συνέντευξη (παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μου ( https://www.youtube.com/watch?v=jDrZwqSrXxA ) περί σχεδίου δραχμής.

Είναι μια δικαίωση που έρχεται μετά και τις παραδοχές του κ. Βαρουφάκη για τα σχέδια αυτά και η οποία διδάσκει πολλά σε κάθε νέο πολιτικό όπως είμαι εγώ.

Πρώτον, πως αξίζει πάντα ένας πολιτικός να λέει την αλήθεια ακόμα και αν απειλείται (θυμίζω τα περί εισαγγελέως της κας Φωτίου)

Δεύτερον, πως η αταλάντευτη πορεία στα πιστεύω σου θα δικαιωθεί, ιδιαίτερα σε εποχές που ο πολιτικός χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα.

Τρίτον, πως τίποτε δε χαρίζεται, πρέπει να παλεύουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την εκτροπή, κάποιοι με δημόσιες παρεμβάσεις, κάποιοι με θεσμικές παρεμβάσεις.

Τέλος, πρέπει να παρατηρήσουμε πως τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης είναι πολύ αργά σε σχέση με τέτοια ζητήματα. Είναι άλλη μία απόδειξη- αν την χρειαζόμασταν- πως δεν υπάρχει πραγματική διάκριση εξουσιών στην χώρα μας και πως οι αλλαγές που είναι αναγκαίες είναι πολύ βαθιές.