Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επ’ ευκαιρία της σημερινής ημέρας εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη των τριών κλάδων για την ηρωική προσήλωση στο επιχειρησιακό τους έργο προς πραγμάτωση των στόχων της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας, καθώς και για την καθημερινή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εν καιρώ ειρήνης και εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας έχουν καίρια εστιάσει στην κοινωνική προσφορά συνδράμοντας στην ανακούφιση των πολιτών από φυσικές καταστροφές, στη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, στην υγειονομική υποστήριξη και αεροδιακομιδές, καθώς και στην προστασία του δασικού  πλούτου της χώρας μας. Άξια μνείας είναι επίσης η συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος με την κατασκευή δομών φιλοξενίας, την παροχή εκατοντάδων χιλιάδων μερίδων σίτισης και τη διάθεση μέσων για την εύρυθμη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Διαχρονικά ανεκτίμητη είναι η προσφορά τους στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας έναντι οιασδήποτε εξωτερικής απειλής. Η προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ο σεβασμός των διεθνών συνόρων και συνθηκών, καθώς και η ειρηνική επίλυση διαφορών διαχρονικά διαπνέουν την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς.

Η κινητήρια δύναμη για την πραγμάτωση της πολυδιάστατης αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Πολιτικές με συγκεκριμένο πρόσημο για την επίλυση των προβλημάτων στέγασης, μεταθέσεων και οικονομικής απαξίωσης που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των τριών κλάδων, οφείλουμε να υλοποιηθούν τάχιστα. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να εκτελεστούν άμεσα οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης της αποστολής τους.