Άρθρα, Συνεντεύξεις, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Άρθρο στην RealNews: «Το πραγματικό βάρος της ψήφου μας στις ευρωεκλογές»

Καθώς η Κυριακή των ευρωεκλογών έρχεται όλο και πιο κοντά, πιστεύω πως γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι όποιος Έλληνας πολίτης, με δικαίωμα ψήφου, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το αληθινό και ουσιαστικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, μάλλον δεν γνωρίζει -ή έχει επιλέξει να παραγνωρίζει- ποια είναι η Ελλάδα σήμερα. Μια χώρα που από το 2019 και μετά έχει επιτύχει άλματα προόδου σε όλους τους επιμέρους τομείς της δημόσιας ζωής. Μια χώρα σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης, η οποία αποσπά αλλεπάλληλους επαίνους από τη διεθνή κοινότητα για την ολική επαναφορά της, για το πώς από «μαύρο πρόβατο» των χρόνων της κρίσης έχει μεταμορφωθεί σε θετικό υπόδειγμα ολόπλευρης και υγιούς ανασυγκρότησης, χάρη στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Επομένως, αυτό είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών: το πώς δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο όσα έχουμε με τόσο κόπο κατακτήσει. Το πώς εμείς, οι ίδιοι οι πολίτες, με την επιλογή μας στην κάλπη της 9ης Ιουνίου δεν θα ανακόψουμε την πορεία της πατρίδας μας προς την ευημερία, τον εκσυγχρονισμό, την πολλαπλά επωφελή σύνδεσή μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο παρόν άρθρο εστιάζω σε βασικές παραμέτρους της εθνικής μας οικονομίας, πάντα σε συνάρτηση με το τεράστιο κόστος που θα είχε για την Ελλάδα η απόκλιση από την πορεία που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας.

Κατ’ αρχάς, είναι αδιαμφισβήτητη η γενική, θετική και αισιόδοξη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις σημαντικές παραμέτρους. Αναφέρω ενδεικτικά ότι ο μηνιαίος δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, από το μέσον του 2022 και εξής, είναι ανώτερος από εκείνον της ευρωζώνης. Νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να υπενθυμίσω ότι το απολύτως αντίστροφο ίσχυε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στον τομέα της μεταποίησης επίσης, ο δείκτης Manufacturing PMI επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή τάση, με τη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης να διευρύνεται υπέρ της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά, δε, τον παραδοσιακά κρίσιμο για την οικονομία μας κλάδο των υπηρεσιών, έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα. Βρισκόμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, με πρωτοπορία στην οικονομική ανάκαμψη.

Ως προς την απασχόληση, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα οι εργαζόμενοι Έλληνες ανέρχονται σε 4,3 εκατομμύρια, είναι δηλαδή 437.000 περισσότεροι από ό,τι τον Ιούλιο του 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Άρα, μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο της πενταετίας η ανεργία στην Ελλάδα έχει ελαττωθεί θεαματικά, με ταυτόχρονη αύξηση του εργατικού δυναμικού της χώρας κατά 90.000 άτομα, παρά τη μείωση του ενεργού πληθυσμού, δυστυχώς λόγω της συρρίκνωσης των Ελλήνων κατά 144.000 άτομα.

Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντικό και ευοίωνο για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η ανεργία στις γυναίκες έχει μειωθεί κατά περίπου 10 μονάδες, ενώ το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο, σχεδόν κατά 20 μονάδες.

Βάσει των προηγουμένων και μολονότι θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ακόμη παρόμοια στοιχεία, είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω της τη μιζέρια και την αγωνία των χρόνων της κρίσης. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για την αντιπολίτευση, η οποία νοσταλγεί την αναταραχή και την ανασφάλεια, τους εγκληματικά επιπόλαιους πειραματισμούς, τη διακινδύνευση των δεσμών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό και η ρητορική των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να παρουσιάζει μια ανύπαρκτη χώρα, μια Ελλάδα καθηλωμένη στην υπανάπτυξη, μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί ο λαϊκισμός των «λεφτόδενδρων», των αλόγιστων υποσχέσεων για παροχές, χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύπτεται το κόστος των θαυμάτων που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Επειδή, όμως, με τις ανάγκες των Ελλήνων, τις απαιτήσεις και τα όνειρά τους για το μέλλον δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παίζει -πολλώ δε μάλλον σε «μαθητευόμενους μάγους» όπως ο κ. Κασσελάκης- και επειδή οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα μας να παρεκκλίνει από την τροχιά της προόδου παραμένουν μεγάλοι και ενεργοί, το κριτήριό μας στις ευρωεκλογές θα πρέπει να είναι, κατά απόλυτη προτεραιότητα, η διατήρηση της σταθερότητας, σε δημοσιονομικό, πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Το να ανανεώσουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την αδιασάλευτη πορεία προς την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού.

Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για κάθε Έλληνα και για κάθε Ελληνίδα να δείξουν πολιτική ωριμότητα, γυρίζοντας την πλάτη σε όσους δεν θα δίσταζαν να σύρουν ξανά την πατρίδα μας σε επώδυνες περιπέτειες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες.

Με τη Νέα Δημοκρατία πιο ισχυρή στο Ευρωκοινοβούλιο, τα φαντάσματα του παρελθόντος θα αποσυρθούν εκεί όπου τους αξίζει, στο περιθώριο και στις υποσημειώσεις της Ιστορίας.

Άρθρο στην εφημερίδα Realnews