Ραδιόφωνο

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις – Παραπολιτικά 90.1

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υποχωρεί ατάκτως σε πάρα πολλά σημεία των διαπραγματεύσεων, πίσω από αυτά που αποκαλούσε κόκκινες γραμμές», εκτίμησε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Πρόσθεσε δε ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι σήμερα να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις προσπαθώντας να κερδίσει κάτι καλύτερο λόγω των διαδοχικών εκλογών στην Ευρώπη, συνέπλευσε με τη στρατηγική του ΔΝΤ που δεν ήθελε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αν θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα και υπό ποιες προϋποθέσεις».

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε από τη Βουλή συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα αρχών και αυτό είναι ένα πολύ «μαλακό» κριτήριο. Είναι η ίδια κοροϊδία που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.

Το αφορολόγητο θα χαθεί στον βωμό της συμφωνίας, αν έχουμε κάποια ελπίδα είναι να γλιτώσουμε τις συντάξεις. Πάλι όμως θα συμπεριληφθούν στον κόφτη, θα είναι δηλαδή οι πρώτες που θα κοπούν στην περίπτωση που δεν πιάσουμε τους στόχους». 

Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια ο κ. Θεοχάρης σημείωσε:  «Θέλω να προσπαθήσω να συμβάλω στο επόμενο διάστημα με προτάσεις πολιτικής. Αφού ολοκληρωθούν οι προτάσεις αυτές, θα μπορούν να τεθούν υπό συζήτηση. Όχι όμως στη βάση της προσωπικής επιβίωσης, αλλά επί τη βάσει με ποιον συμφωνείς με αυτά που πρεσβεύεις.

Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι έρμαιο. Πηγαίνουμε μήνα-μήνα, τρίμηνο-τρίμηνο, από αξιολόγηση σε αξιολόγηση. Αυτό δεν είναι διακυβέρνηση χώρας. Έχουμε αφήσει το πλοίο ξυλάρμενο και καθόμαστε στην γέφυρα να δούμε προς τα πού θα πάει».