Ραδιόφωνο

Συνέντευξη Χάρη Θεοχάρη στον ΣΚΑΙ 100.3

Στην υπόθεση Γεωργίου η δικαιοσύνη χειραγωγείται

Όταν η Δικαιοσύνη δε μπορεί να καταλάβει ότι μπαίνουμε στο μνημόνιο το Μάιο και ο (πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου αναλαμβάνει τον Αύγουστο, σημαίνει ότι είναι χειραγωγημένη για πολιτικούς σκοπούςαπό κάποιους ανθρώπους και το κάνει για να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουν αυτοί.

Η κυβέρνηση αυτοπυροβολείται σε μια λογική συμμαχίας του εθνολαϊκισμού. Δε μπορεί καν να γίνει συζήτηση για το χρέος αν συζητάμε για τα ελλείμματα, εφόσον δε λέμε πόσο είναι το έλλειμμα. Για χρόνια είχαμε αστερίσκους από τη Εurostat για το έλλειμμα και τώρα που αποδέχονται τα στοιχεία χωρίς αστερίσκους,ψάχνουμε να βρούμε ψύλλους στα άχυρα. Τα στοιχεία Γεωργίου είναι τα στοιχεία τα επίσημα της χώρας μας, η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει το έλλειμμα και είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Μπορεί να του προσάψει κανείς ότι το στυλ της διοίκησής του να ήταν αυταρχικό, αλλά κανείς δε μπορεί να του προσάψει πολιτικό κίνητρο, χτυπάμε το σαμάρι για να ακούει ο γάιδαρος, ταλαιπωρούμε ανθρώπους στη Δικαιοσύνη και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε εκλογές εφόσον το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων και οι φιέστες του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα. Αντί να σκέφτεται πώς θα γεμίσει το δικό της καλάθι, σκέφτεται πώς θα αδειάσει το δικό μας με νέους φόρους και περικοπές.

Μας κυβερνούν ερασιτέχνες που ονειρεύονταν τη «συμμαχία του νότου», αγνοώντας ότι τα μέτωπα δημιουργούνται στη βάση κοινών συμφερόντων, όχι γιατί εμείς είμαστε «νότος» και οι άλλοι «βορράς».  Απέτυχαν παταγωδώς, έφεραν χειρότερη λιτότητα από τα προηγούμενα μνημόνια και αυτό θα το δούμε και στην ανεργία που θα αρχίσει πάλι να αυξάνεται.