Εκδηλώσεις

Ατζέντα 5 αξόνων για τον 21ο αιώνα.

«H ευημερία και η προκοπή της χώρας περνάει μέσα από μια νέα σύνθεση, βασισμένη στη νέα ισορροπία ανάμεσα στην αναγκαία αλληλεγγύη και στην ανοικτή και φιλελεύθερη κοινωνία και οικονομία που επιτρέπει την παραγωγή πλούτου και ευημερίας. Μέσα από μια νέα σύνθεση και συνεννόηση χάριν των πολιτών», αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο Χάρης Θεοχάρης αφού αναγνώρισε πως διανύουμε το τέλος μιας εποχής που δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε στην πλευρά των ηττημένων, τόνισε πως έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να θέσουμε την ατζέντα της Ελλάδας που θέλουμε για τον 21ο αιώνα.

Μια ατζέντα που πρέπει να βασίζεται σε 5 άξονες:

Στην αλλαγή του Συντάγματος ώστε να προωθείται η πραγματική διάκριση των εξουσιών.
Στη θέσπιση ενός συμβουλίου εθνικής στρατηγικής, ώστε η χώρα να αποκτήσει επιτέλους πυξίδα.
Σε μια οικονομική πολιτική που θα προωθεί ταυτόχρονα τη μείωση σε φόρους και σε εισφορές, που θα διεκδικήσει μειωμένα πλεονάσματα και θα εγκαθιδρύσει ένα νέο ασφαλιστικό με κεφαλαιοποιητικό συμπληρωματικό πυλώνα.
Σε ένα παράλληλο ηλεκτρονικό δημόσιο, το οποίο θα διεκπεραιώνει υποθέσεις μόνο εξ αποστάσεως και θα στηθεί με σύγχρονους κανόνες διαχείρισης προσωπικού και οργάνωσης
Σε ένα νέο κοινωνικό κράτος που θα χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία για την άμβλυνση των ανισοτήτων, όπως το καθολικό βασικό εισόδημα.