Ραδιόφωνο

Σταθερότητα- ανάπτυξη- νέες θέσεις εργασίας το τρίπτυχο για να πάρει ανάσα η χώρα.

Απαντήσεις για την οικονομία, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις αντικειμενικές αξίες έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Άρη Τόλιο.

«H χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε να μπορεί να το γνωρίζει και ο υποψήφιος επενδυτής, εγχώριος ή διεθνής και να κάνει τις επενδύσεις, που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη, προκειμένου να πάρουμε ανάσα, να  δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να πάνε χρήματα στον Έλληνα άνεργο» ,υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι  «στο παρελθόν όποτε διαφωνούσε το Δ.Ν.Τ με τους Γερμανούς, έριχναν τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά. Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το χρηματοδοτικό σκέλος, καθώς πέραν των θερινών διακοπών υπάρχουν και γραφειοκρατικές διαδικασίες στο ίδιο το ταμείο. Αυτό σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα στο μήνα που διανύουμε».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην ερώτηση  που είχε υποβάλει στον Έλληνα εκπρόσωπο στο Δ.Ν.Τ κ. Ψαλιδόπουλο όταν  εκείνος ενημέρωσε τη Βουλή – αν το Ταμείο προτίθεται να αφήσει τη Γερμανία να επιμείνει στη σκληρή γραμμή- λέγοντας ότι η απάντηση του εκπροσώπου ήταν ασαφής και περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι το Ταμείο δε σκοπεύει να φύγει και να αφήσει τη χώρα στο έλεος.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, επεσήμανε ότι « η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είχε δεχτεί 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα και διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά να γίνουν 0,5%, 1.75% και 3,5%. Και τελικά φέρνει μόνη της 4% και 4,2% και 4,5%. Πλέον χρησιμοποιούν ευρηματικούς τεχνικούς όρους για να μπερδεύουν τον κόσμο, καθώς ο κ. Χουλιαράκης πρόσφατα μίλησε για ‘’Φορολογική άνωση’’. Τις σφαίρες και το όπλο, που έχει στη φαρέτρα του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών του τα προσφέρουμε εμείς. Αυτοπυροβολούμαστε».

Τέλος όσον αφορά στη φορολογία επί των ακινήτων, με τις νέες αντικειμενικές αξίες, τόνισε ότι  θα  υπάρξουν αυξήσεις στις λαϊκές γειτονιές και όχι στις ακριβές, καθώς εκεί πλέον απευθύνονται οι περισσότεροι μιας και οι τιμές είναι ήδη χαμηλές, ενώ στις πιο ακριβές γειτονιές, που δεν είναι εύκολο πλέον να αγοράσει κάποιος, οι αξίες θα πέσουν.