Τηλεόραση

Χ. Θεοχάρης στην ΕΡΤ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια με το αίτημα περί Εξεταστικής Επιτροπής για ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων»

Στο οξύμωρο του αιτήματος που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενώ ως κυβερνώσα παράταξη το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης αποπειράθηκε να χειραγωγήσει τα media, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο αντίλογος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ απλός: Κατά την άποψη μου πρόκειται για κίνηση απελπισίας. Ο ελληνικός λαός κρίνει την αντιπολιτευτική τακτική, όπως κρίνει και τον βίο της κυβέρνησης, το αν λύνει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ή όχι. Εκεί είναι το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι στο ζήτημα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να κρύψει. Απεναντίας, η δυνατότητα που έχει σήμερα η κοινοβουλευτική μειοψηφία να υποβάλλει τις προτάσεις της περι εξεταστικών επιτροπών κ.λπ. οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία. Διότι είναι μία δυνατότητα η οποία δόθηκε στη μειοψηφία μετά από την αναθεώρηση του άρθρου 68, κατόπιν πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό -και βλέπουμε ότι αξιοποιείται στη πράξη.

Πέραν αυτού, επί της ουσίας θεωρώ ότι μάλλον είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο τρέχον διάστημα, αλλά πρέπει να θυμηθούμε ξανά και το τι γινόταν τις ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Το πώς συνέβη το αξιοπερίεργο, να έχουμε ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες συμφωνούσαν απολύτως στη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

» Προφανώς η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση της, θα τοποθετηθεί επίσημα και στο χρόνο που πρέπει. Εγώ, επαναλαμβάνω, εκφράζω την προσωπική μου θέση. Σε κάθε περίπτωση όμως, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα πρέπει να αναζητήσει τις διαδικασίες τις οποίες καταγγέλλει στη δική του προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στις υπόγειες διαδρομές χρημάτων, όλα αυτά που παρακολουθήσαμε το 2019, με τις δημοσκοπήσεις που έδιναν 2% διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και 8% στην Χρυσή Αυγή μερικές μέρες και εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές. Και οι οποίες, βέβαια, διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα.

Στην παρούσα φάση κατηγορείται ένα πρόγραμμα επικοινωνίας το οποίο εφαρμόστηκε στη διάρκεια πανδημίας. Παρόλο που όλες οι μελέτες και όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας στις πανδημίες είναι ο τομέας της ενημέρωσης του κόσμου. Νομίζω, λοιπόν, πως θα πρέπει οι κύριοι και οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί όταν κάνουν αυτού του είδους τις καταγγελίες».