Ραδιόφωνο

Χ. Θεοχάρης στο ΒΗΜΑ FM

Η κυβέρνηση κοροιδεύει συνειδητά τον ελληνικό λαό

Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει συνειδητά τον ελληνικό λαό, καθώς η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αναλαμβάνει δεσμεύσεις και προχωρά σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και μετά προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πέρυσι ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα μοιράσει το πλεόνασμα σε ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού και όταν οι πιστωτές ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών τους είπε ότι αυτά λέγονται για εσωτερική κατανάλωση.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα το ποσό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, το οποίο η κυβέρνηση έσπευσε να μοιράσει πριν ακόμη -και αν- το εισπράξει. Η αλήθεια είναι ότι έχει εγγράψει στα έσοδα του προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ από την πρώτη δόση, δηλαδή στην πραγματικότητα όχι μόνο δε θα «μοιράσει» αλλά θα δημιουργήσει και νέες τρύπες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης είναι οι παλινωδίες, η αστάθεια, δεν  έχει στρατηγικό σχέδιο για την ενέργεια, για την ανεργία, δεν ικανοποιεί καμία προϋπόθεση για ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο ελληνικός λαός στοχοποιείται, το κοινωνικό κράτος και το σύστημα πρόνοιας δεν λειτουργούν.

Τώρα η κυβέρνηση βάζει τον σπόρο των νεόπτωχων των επόμενων γενεών, καθώς η μέση ελληνική οικογένεια δε μπορεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της. Είναι μια καταστροφή που δε φαίνεται, αλλά η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες μπροστά.