Ραδιόφωνο

Χ. Θεοχάρης στο Βήμα 99,5 – Συνέντευξη

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον Ρ/Σ Βήμα fm, στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και τον Αργύρη Παπαστάθη :  

Στο καλύτερο δυνατό σενάριο να καταφέρει η κυβέρνηση να κερδίσει στο Eurogroup μέτρα βραχυπρόθεσμης διευθέτησης του χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση για τον πολίτη όσο το τείχος των κόκκινων δανείων αποκόπτει τις τράπεζες από την οικονομία.

Το μόνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι επικοινωνιακή διαχείριση, ότι δήθεν πήρε λύση για το χρέος. Έτσι νόμιζε όμως και με τις άδειες των καναλιών, πίστευε ότι θα πήγαινε τροπαιούχος στη ΔΕΘ. Είδαμε πόσο βοήθησε τον πρωθυπουργό. Το ίδιο θα γίνει και το 1ο τρίμηνο του 2017 με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Το παράθυρο συμμετοχής του ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό μόνο και μόνο για να μπορέσει να μετακυλήσει τα κεφάλαιά του, γιατί την επόμενη χρονιά πρέπει να αποπληρώσουμε δάνεια που μας έχουν δοθεί. Ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν θα πάει στην αγορά, χρόνο θα μας δώσουν όχι χρήματα.

Είναι προφανές ότι η οδός αυτή έχει ξεκλειδώσει από τον ανασχηματισμό. Θεωρούν στο εξωτερικό ότι έχει δείξει πυγμή ενάντια στο κόμμα του ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, είναι πολύ ύποπτη η απομάκρυνση του κ. Αλεξιάδη  και κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Έχω την αίσθηση ότι κρύβεται κάτι σκοτεινό αλλά δεν έχω πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση. 

Το κακό είναι ότι δίνει σήμα στους υπουργούς ότι δεν έχει σημασία αν κάνουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει, αλλά οι προσωπικές προτεραιότητες του κ. Τσίπρα, ποιους πρέπει να κρατήσει ευχαριστημένους.

Για τον κ. Φίλη το καταλάβαμε, για τον κ. Αλεξιάδη δεν μας έχει εξηγήσει ο πρωθυπουργός ποιον θέλει να ευχαριστήσει με την αποπομπή του.