Ανακοινώσεις

Επίσκεψη στην Ελευσίνα

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τη βιομηχανία Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) επισκέφτηκε σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης όπου συναντήθηκε με τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφτηκε αρχικά το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να συναντηθεί με σωματεία βιομηχανιών της πόλης. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων αναφέρθηκαν στην έλλειψη σχολών μαθητείας στις βιομηχανίες με αποτέλεσμα να χάνεται τεχνογνωσία με την πάροδο του χρόνου, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία θα επιτρέψουν στις ελληνικές βιομηχανίες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για έργα ναυπήγησης της ΕΕ.

Σε θεσμικό επίπεδο, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ύπαρξης μιας Εθνικής Γραμματείας Ναυπηγείων, ώστε να υπάρχει κεντρικός συντονισμός της εθνικής πολιτικής στον εν λόγω κλάδο, τη στιγμή που σήμερα οι αρμοδιότητες είναι κατακερματισμένες και διάσπαρτες σε μεγάλο αριθμό υπουργείων. 

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε με τους εργαζομένους για τις προοπτικές του κλάδου και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε μέσα από μια δυναμική ανάπτυξή του να προσφέρει τόσο θέσεις απασχόλησης, όσο και προστιθέμενη αξία συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ (νυν ΕΑΣ) και συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων. Συζήτησαν για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία έχοντας στόχο αποκλειστικά την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, δεν υλοποίησε τη συμφωνία διάσωσης των ΕΑΣ. Τέλος αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάκαμψης της εταιρίας μέσα από την ύπαρξη ιδιώτη επενδυτή.

Έπειτα ο κ. Θεοχάρης ξεναγήθηκε στην έκθεση «Βιομηχανική Ελευσίνα: Άνθρωποι και Εργοστάσια», η οποία λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Εργοστασίων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του ανεξάρτητου βουλευτή με τον Δήμαρχο της Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά, κατά την οποία συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης.