Ανακοινώσεις

Χάρης Θεοχάρης για τηλεοπτικές άδειες

Οι εργαζόμενοι θυσία στο βωμό της κυβερνητικής προπαγάνδας

Η κυβέρνηση καλεί σήμερα τους 4 νικητές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους ξεδιπλώνοντας τη μόνη στρατηγική που γνωρίζει, του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Όχι μόνο δεν αποδέχεται το λάθος της αλλά κτίζει πάνω σ’ αυτό προσδοκώντας επικοινωνιακές νίκες, τις οποίες πληρώνουν οι εργαζόμενοι που χάνουν τις δουλειές τους.

Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης, που υπόσχονται παροχές με το τίμημα της δημοπρασίας, ψεύδονται ενσυνειδήτως καθώς γνωρίζουν ότι το ποσό των 240 εκατομμυρίων είναι δεσμευμένο προς την εξυπηρέτηση «μνημονιακών» υποχρεώσεων.  Παρομοιάζουν τα κανάλια με «αυθαίρετα» και «παράσιτα», ενώ για τους μελλοντικούς ανέργους σφυρίζουν αδιάφορα.

Η κυβέρνηση δε φαίνεται να ιδρώνει ούτε για τις 38.000 θέσεις εργασίας που  θα χαθούν  το δεύτερο εξάμηνο του 2016 -σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ- από το κλείσιμο 18.100 επιχειρήσεων. Αντιθέτως, σχεδιάζει να μονιμοποιήσει χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ στο πλαίσιο της πολιτικής της που αντιλαμβάνεται το κράτος ως τον μοναδικό εργοδότη.

Η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα διχάζει τον ελληνικό λαό, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία στο απόλυτο αδιέξοδο.