Ανακοινώσεις

Δραματική επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης – Ανακοίνωση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η προσφυγική κρίση στη χώρα μας, ενώ η Ευρώπη «αδειάζει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών χειρισμών της. Μετά την άνοδο του ακροδεξιού AfD στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται σήμερα να ταυτιστεί με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών που μίλησε ανοικτά για επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα.

Όταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν  κοντόφθαλμα με τζιχαντιστές και πλημμυρίδα μεταναστών την Ευρώπη -εάν δεν γινόντουσαν αποδεκτές οι απαιτήσεις τους για ακύρωση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- δεν περίμεναν πως ο ακριβώς αντίστροφος εκβιασμός θα ετίθετο από την Ευρώπη λίγο καιρό αργότερα.

Από τα κέντρα υποδοχής που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών όπου η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα ανθούν, με ομάδες ανηλίκων να πολεμούν μεταξύ τους και παιδιά να καταλήγουν στο νοσοκομείο, ως τις απασφαλισμένες υγειονομικές βόμβες, όπως μαρτυρούν οι εικόνες από τις αυτοψίες στο Ελληνικό, η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα ως το πρόβλημα του «άλλου», σαν να μην πρόκειται για πρόβλημα που επωμίζεται και η ελληνική κοινωνία.

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών, οι οποίες αρχίζουν πάλι να αυξάνονται  φτάνοντας το συνολικό αριθμό των προσφύγων στη χώρα στους 60.000,  έχει σύνθετες προεκτάσεις στην εξωτερική θέση της χώρας, στη δημόσια υγεία, στα δημόσια οικονομικά, στη διατήρηση ενός κράτους δικαίου, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Τι  κάνει για όλα αυτά η κυβέρνηση; Προς το παρόν έχει αρκεστεί στο να κρύβει το προσφυγικό κάτω από το χαλί και να επιδίδεται σε ασκήσεις επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού.