Από το Βήμα της Βουλής

Χάρης Θεοχάρης: «Ο Προϋπολογισμός του 2022 θέτει τις βάσεις για την Ελλάδα της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της αυτοπεποίθησης και της προόδου».

Στην ουσιαστική κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις ευοίωνες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης, με την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Όπως τόνισε εξ αρχής ο κ. Θεοχάρης «ο Προϋπολογισμός τον οποίο φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακός, ξεκάθαρα δίκαιος, ένας προϋπολογισμός ευθύνης, ένας οδηγός για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ακολούθως ο κ. Χάρης Θεοχάρης παρατήρησε ότι «η ανάπτυξη γίνεται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε αποφασιστικά και πολύ πριν από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη στη λήψη προληπτικών μέτρων για την ακρίβεια, έτσι ώστε το διεθνές κύμα των ανατιμήσεων να μην φτάσει να απειλήσει το εισόδημα του Έλληνα πολίτη. Η χώρα μας έχει προστατεύσει καλύτερα από κάθε άλλη τους πολίτες της απέναντι στο παγκόσμιο αυτό φαινόμενο».

Αναφορικά με τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οι προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, μόνο για το 2022, θα αντιστοιχούν στο 29% των συνολικών διορισμών. Μιλάμε για τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα κονδύλια στην Υγεία είναι αυξημένα, όσο και αν η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια».

Ειδικά για τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. Είναι μια εξέλιξη που αντανακλά την απόδοση του Τουρισμού φέτος. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και διαψεύδοντας την επίμονη κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο τουρισμός θα αποφέρει έσοδα πάνω από 10 δισ. ευρώ. Αυτό δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις επιδόσεις που πέτυχε ο τουριστικός τομέας στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021. Στοιχεία που με κάνουν και προσωπικά υπερήφανο».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επέκρινε με δριμύτητα τη συλλήβδην αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ τα σημερινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού δείχνουν 1,1 δισ. ευρώ υπερκάλυψη του στόχου των εσόδων και υπονοούν ανάπτυξη ίσως και πάνω από 8%, από τον ΣΥΡΙΖΑ τι περιμένουμε; ‘Όχι’ σε όλα και πλειοδοσία παροχών. Ο Προϋπολογισμός του 2022 θέτει τις βάσεις για την Ελλάδα της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της αυτοπεποίθησης και της προόδου. Αυτή την Ελλάδα που με την αρνητική σας ψήφο, εσείς κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύετε πως αποστρέφεστε».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κ. Χάρης Θεοχάρης σημείωσε με έμφαση ότι «οδηγός για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντα δύο αρχές: ‘Το είπαμε – το κάναμε’ και ‘ανάπτυξη για όλους’. Αυτά ακριβώς υλοποιούμε με τον προϋπολογισμό του 2022».