Ραδιόφωνο

Χωρίς αλλαγές στην πολιτική και τα πρόσωπα, η ανάπτυξη δε θα έρθει – Alpha 989

“Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός συνέχισε με την ίδια λογική και την ίδια ιστορία στις οποίες μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα: ότι διαπραγματεύτηκε και δεν τα κατάφερε, ότι πιέστηκε. Όμως τελικά ο Πρωθυπουργός θα κριθεί όχι από το αν διαπραγματεύτηκε, αλλά αν θα καταφέρει να φέρει επενδύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Δυστυχώς προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε δει μόνο παγώματα και παλινδρομήσεις, ενώ βάσει του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, όλοι οι βασικοί δείκτες της οικονομίας έχουν χειροτερέψει το 2015 συγκρινόμενοι με το 2014 και θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν και το 2016”, σχολίασε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού μιλώντας στο Σπύρο Χαριτάτο και τον Alpha 989.
Δήλωσε απαισιόδοξος ως προς το αν αυτή η τετραετία θα αποτελέσει την τετραετία εξόδου από την κρίση. “Χωρίς αλλαγές στην πολιτική και στα πρόσωπα, η ανάπτυξη δεν θα έρθει και αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τότε θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Ο κ. Τσίπρας προς το παρόν, αρνούμενος την κριτική από την αντιπολίτευση, μας γυρνάει πίσω στις εποχές του «δε δικαιούστε διά να ομιλείτε». Έχουμε όμως αλλάξει αιώνα και θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό…», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών για την προστασία των υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους, είπε ότι “όπως και σε όλα τα θέματα πρέπει και εδώ να βρούμε και να εφαρμόσουμε τη χρυσή τομή. Εάν ο υπάλληλος έχει ακολουθήσει τα πρωτόκολλα ελέγχου και τις οδηγίες της υπηρεσίας του και παρόλα αυτά ο πολίτης είναι δυσαρεστημένος, τότε θα πρέπει να στρέφεται κατά της υπηρεσίας και όχι προσωπικά κατά του υπαλλήλου. Προσωπική δίωξη νοείται μόνο σε περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, απόπειρας χρηματισμού “, κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.