Τηλεόραση

Δεν μπαίνω σε μεταγραφικά παζάρια – ΕΡΤ

«Μπήκα στην πολιτική σε μια εποχή που το λειτούργημα του βουλευτή είναι απαξιωμένο και μπήκα με σκοπό να υπηρετήσω τους πολίτες, όχι για να παίρνω μέρος σε μεταγραφικά παζάρια», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» με την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο.


Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια που αφορούν στο πολιτικό του μέλλον, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι «δεν ισχύει ούτε ότι ήρθα κοντά στη ΝΔ ούτε ότι το μπλόκαρε ο κ. Σαμαράς. Δεν ξέρω από πού προέρχονται όλα αυτά και δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω εκτός του ότι δεν ισχύουν. Δε μπαίνω στα μεταγραφικά παζάρια, θέλω όμως να είμαι κατηγορηματικός για να μην υπάρχει θέμα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φωνές οι οποίες θα πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητες, διότι πρέπει και η αντιπολίτευση να αλλάξει αρκετά και να απαντήσει στο πώς πτωχεύσαμε – προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό ότι κάτι διαφορετικό είναι σε σχέση με το 2009, το 2004 ή το 1996 – και από την άλλη και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί ενώ είχε ευαγγελιστεί το καινούριο δεν το έχει φέρει».

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα από τη συμμετοχή του στο τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η κρίση.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις, όπως αυτή που παρουσιάσαμε με τον Ν. Χριστοδουλάκη και τον Ν. Νεκτάριο. Οι φορολογικοί συντελεστές μπορεί να πάνε άμεσα στο 20% για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το ασφαλιστικό χρειάζεται και πάλι αλλαγές και αυτή τη φόρα πρέπει τις κάνουμε μειώνοντας τις εισφορές.

Οι φωνές της ακρότητας αυτή την περίοδο είναι ενισχυμένες. Όταν μιλάω για συναίνεση και σύνθεση αναφέρομαι σε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε χτίσει έναν κόσμο που παράγει ανασφάλεια και οικονομική μιζέρια. Μια νέα γενιά ανθρώπων σε όλους τους τομείς, και στον επιχειρηματικό κλάδο και στον πολιτικό και παντού, θα πρέπει επιτέλους να δώσει το σήμα της σύνθεσης και της συναίνεσης».