Άρθρα

Δουλειές και επενδύσεις για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα – Έθνος

Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Μιας ιστορικής ημερομηνίας που θα φέρει στη χώρα την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη. Ο ελληνικός λαός στις Ευρωεκλογές έκανε το πρώτο βήμα. Έστειλε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι ένα μεγάλος κύκλος τεσσάρων και πλέον χρόνων φτάνει στο τέλος του. Ένας επώδυνος κύκλος που σφραγίστηκε από την υπερφορολόγηση και τη συμπίεση της μεσαίας τάξης, την απαξίωση των θεσμών, την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Αυτά όλα όμως είναι παρελθόν. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Να κερδίσουμε τις προκλήσεις που δημιουργούνται. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ασφαλή και ήρεμα νερά, στην καρδιά της Ευρώπης, επαναφέροντας το χαμένο της κύριος.

Στόχος μας είναι να ξεκολλήσει η πατρίδα μας από το τέλμα της μετριότητας. Να μπούμε σε έναν κύκλο μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας. Από τα χρόνια της μιζέριας και της απραξίας, στα χρόνια της δημιουργίας και της προσπάθειας. Να πάμε μπροστά με το σχέδιο μας για μια Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη. Ένα σχέδιο που, δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων. Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων.

Μπορεί και εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο. Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης. Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας, θωρακίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, προστατεύει το περιβάλλον και αγωνίζεται για μια καλύτερη  ποιότητα ζωής για όλους.

Αυτοί είναι και οι βασικοί άξονες του προγράμματος μας. Ανάπτυξη, δουλειές, επενδύσεις, ασφάλεια, εθνική υπερηφάνεια. Η Ελλάδα και πάλι στο προσκήνιο. Ισχυρή και αυτοδύναμη. Σε δύο εβδομάδες λοιπόν έρχεται η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Mε μια φιλελεύθερη, φιλοευρωπαϊκή και ρεαλιστική Ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη που σέβεται τον πολίτη, καταλαβαίνει τις αγωνίες του, ακούει τα προβλήματα του και παρουσιάζει διαρκώς λύσεις. Με στελέχη ικανά να προσφέρουν τη γνώση τους, τη θέληση τους για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο. Η Ελλάδα μπορεί, πρέπει και θα σταθεί ξανά στα πόδια της.