Εκδηλώσεις, Συναντήσεις

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στη Βοστώνη

Διήμερη επίσκεψη στη Βοστώνη πραγματοποίησε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης,  ως επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια γενική συνάντηση της IATA (International Air Transport Association, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών).
Η επίσκεψη  συνέπεσε με την ανακοίνωση από την Delta για την καθιέρωση νέων απευθείας πτήσεων μεταξύ Βοστώνης και Αθήνας.
 
Όπως δήλωσε  ο κ. Χάρης Θεοχάρης «είμαι πολύ χαρούμενος διότι, ακριβώς την ημέρα που έφθασα στη Βοστώνη ως προσκεκλημένος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta ανακοίνωσε ότι από τον Μάιο του 2022 θα εγκαινιάσει την απευθείας σύνδεση Βοστώνης-Αθήνας -και μάλιστα με 3 πτήσεις την εβδομάδα. Το γεγονός αυτό συνιστά την ευόδωση προσπαθειών πολλών ανθρώπων. Νιώθω περήφανος που κι εγώ ένωσα τις δικές μου δυνάμεις μου για αυτόν το σκοπό. Ένα μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα και την Κυβέρνηση κερδήθηκε. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους το πίστεψαν και δούλεψαν για αυτό».
 
Η καθιέρωση των νέων πτήσεων αποτελεί μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται κυρίως στην επίμονη δράση της ελληνικής ομογένειας. Η οποία, με επικεφαλής τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, κ. Στράτο Ευθυμίου, είχε εργαστεί εντατικά τα τελευταία τρία χρόνια για αυτό τον σκοπό.
Την άνοιξη του 2021 η Ελληνική Κυβέρνηση απέδειξε πως στηρίζει εμπράκτως το αίτημα των αποδήμων συμπατριωτών μας, με τις επισκέψεις του Υπουργού Τουρισμού στη Βοστώνη, καθώς και στα κεντρικά γραφεία των τριών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ (Delta, American και United Airlines).
 
Σε ό,τι αφορά στο ταξίδι του κ. Θεοχάρη στη Βοστώνη, το συνέδριο της IATA θεωρείται ως εξόχως σημαντικό, καθώς στο πλαίσιο των εργασιών του οι αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050. Εκτός αυτού, στη διάρκεια του συνεδρίου της ΙΑΤΑ συζητήθηκαν ζητήματα βιωσιμότητας, το μοντέλο ανοίγματος του τουρισμού υπό συνθήκες πανδημίας, καθώς και οι προοπτικές για το μέλλον των αεροπορικών μεταφορών.
 
Ιδιαίτερα θετική και με ξεχωριστή έμφαση ήταν η προβολή της Ελλάδας, ως χώρας-υπόδειγμα για την επιτυχή διαχείριση του ανοίγματος του Τουρισμού  εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.
 
Ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους λόγους της φετινής επιτυχίας που σημείωσε η Ελλάδα, αναλύοντας παράγοντες όπως το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο ασφαλής είναι η χώρα μας, η σταθερότητα των κανόνων, η αυξημένη φροντίδα ώστε η υλοποίηση και η δυναμική αντιμετώπιση των συνθηκών για όλη την τουριστική περίοδο να είναι, πάνω από όλα, φιλική προς τον τουρίστα κ.λπ.
 
Το σημαντικό είναι ότι στο συνέδριο της ΙΑΤΑ η Ελλάδα απέσπασε επαίνους για τη συνεπή εφαρμογή των υγειονομικών κανονισμών, αποτελώντας παράδειγμα παγκόσμιας βέλτιστης πρακτικής. Επίσης, αναγνωρίστηκε η συμβολή της χώρας μας στην επιτυχημένη ανάκαμψη του τουρισμού και των διεθνών ταξιδιών συνολικά.
Στο ταξίδι του στη Βοστώνη ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατ’ ιδίαν ανώτατα στελέχη πολλών αεροπορικών εταιρειών. Συζήτησε μαζί τους την επιτυχία των συνδέσεων με την Ελλάδα αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον, προτρέποντας τους επικεφαλής των εταιρειών να επεκτείνουν και να πυκνώσουν τα δρομολόγια προς την πατρίδα μας.
 
Τέλος, ο κ. Θεοχάρης στη Βοστώνη συνάντησε σημαίνοντα μέλη της ελληνικής ομογένειας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες παρουσιάζει η χώρα μας.