Από το Βήμα της Βουλής

Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Χ. Θεοχάρη στη Βουλή την Παρασκευή 1/10/2021

Σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί με ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή 1/10/2021 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από την παρέμβαση του κ. Θεοχάρη.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε κατ’ αρχάς την εντελώς καινούργια αντίληψη για τον δημόσιο τομέα που εισάγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «εμείς μιλάμε για το ‘Νέο Δημόσιο’, όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία των μεθόδων δημόσιας διοίκησης. Γιατί το Νέο Δημόσιο αξιολογείται, χωρίς να κρύβει τις όποιες αποτυχίες του, προκειμένου να διορθώνεται. Το Νέο Δημόσιο συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και με τους πολίτες, στους οποίους φέρεται με σεβασμό και με διάθεση συνεργασίας. Το Νέο Δημόσιο ενεργοποιεί την κοινωνία των πολιτών, ώστε με περισσότερους πόρους να φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει εν προκειμένω στη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ακολούθως ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «η κυβέρνησή μας τηρεί τις δεσμεύσεις της και επιστρέφει κέρδη στους πολίτες, ακριβώς όπως το είχε υποσχεθεί. Με τη σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε μόλις 20 ημέρες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, υλοποιούνται μέτρα όπως η μείωση ή και κατάργηση των φόρων στις γονικές παροχές και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από υπερφορολόγηση. Αντιθέτως, είναι το υπεραποτέλεσμα της ανάπτυξης, την οποίαν είχαμε φέτος από την πολύ σημαντική, πολύ ουσιαστική επιτυχία του Τουρισμού. Είναι επίσης μια επιτυχία που κατακτήσαμε έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχευση, με επαγγελματισμό, με μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Κατ’ αυτό τον τρόπο η χώρα μας αναδείχθηκε σε παγκόσμιο υπόδειγμα».

Ανασκευάζοντας κριτική του κ. Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «είναι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνά το δάχτυλο για τη ΔΕΗ, την οποία οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Μας λέτε ότι δίνουμε το 17% τώρα και δεν παίρνουμε χρήματα. Όμως, εσείς είχατε συμφωνήσει την ιδιωτικοποίηση αυτού του 17%, αφήνοντας τη ΔΕΗ καθηλωμένη στους παλιούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, χωρίς κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενώ τώρα η Κυβέρνηση ενισχύει τη ΔΕΗ. Την κάνει πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας στην ενεργειακή παραγωγή και το μέλλον της χώρας».

Με το νέο νομοσχέδιο, όπως εξήγησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, εξομαλύνονται πολλές και ποικίλες δυσλειτουργίες, με έμφαση στην προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ιδιαίτερα απέναντι στην πανδημία της Covid-19.

Αφορμής δοθείσης, ο κ. Θεοχάρης κατέρριψε πλήρως τις απόψεις που υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλος Πολάκης, σχετικά με τη θεραπεία της Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης, «όλα όσα λέει ο κ. Πολάκης είναι λανθασμένα. Κυρίως διότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχουν θεραπευτική επίδραση όταν τα συμπτώματα έχουν πλέον επιδεινωθεί. Άρα, για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, θα πρέπει να χορηγηθούν μονοκλωνικά σε όλους, προτού νοσήσουν, έτσι ώστε να σωθούν περισσότεροι. Αυτό όμως είναι ανέφικτο, οπότε το να παρουσιάζουμε εσφαλμένα στοιχεία, όπως κάνει ο κ. Πολάκης, είναι απροκάλυπτος λαϊκισμός».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ένωσε δύο μεγάλα ρεύματα της ελληνικής πολιτικής, τη δεξιά και το κέντρο. Στην κεντροδεξιά παράταξη συνυπάρχει ένας καλώς εννοούμενος συντηρητισμός που συμπονά και ένα κέντρο το οποίο δεν κρίνει, αλλά αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα».