Συναντήσεις

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στο Ειδικό Γυμνάσιο-ΓΕΛ Ηλιούπολης

Μια διαφορετική άποψη της Ηλιούπολης γνώρισα με την επίσκεψή μου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας. Ένας φορέας εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης, ο οποίος προσφέρει αξιοθαύμαστο έργο σε 80 παιδιά, κυρίως χάρη στην ειλικρινή έγνοια και τις, συχνά ηρωικές, προσπάθειες των διδασκόντων. Ταυτόχρονα, σαν θύλακας συμπερίληψης και ενσωμάτωσης ατόμων με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί πλέον εμβληματικό θεσμό για την Ηλιούπολη.

Στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Γυμνασίου-ΓΕΛ Ηλιούπολης με ξενάγησαν η διευθύντρια, κα Φρονίμου και ο υποδιευθυντής, κος Πράσινος. Πολύ συγκινητική η στιγμή που κάποιοι μαθητές του σχολείου μού χάρισαν μια ζωγραφιά που μόλις είχαν φτιάξει. Διαβεβαίωσα τους υπευθύνους ότι θα προσπαθήσω να συμβάλλω, φυσικά σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη, στην επίλυση των βασικών ζητημάτων του σχολείου, δηλαδή την παλαιότητα του κτηρίου και των σχολικών οχημάτων.

Φεύγοντας από το σχολείο, ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στην Ηλιούπολη με μια ευχάριστη και διαφωτιστική βόλτα στην αγορά της πόλης, όπου και συνομίλησα με επιχειρηματίες και καταναλωτές.