Ανακοινώσεις, Συναντήσεις

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Η επίσκεψή μου στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου ήταν εξαιρετικά ουσιαστική και χρήσιμη εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθώ ολοκληρωμένα για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναμφίβολα, το Παλαιό Φάληρο διαθέτει πλήθος ελκυστικών στοιχείων, ιδιαίτερα στο παράλιο τμήμα του. Ωστόσο, όπως μου τόνισε κατά τη συζήτησή μας ο Δήμαρχος, ο αγαπητός Γιάννης Φωστηρόπουλος, στην πραγματικότητα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παραμένει σε επίπεδο συγκοινωνίας, αποκομμένος, χωρίς απευθείας σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος έχει την άποψη -και δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με αυτήν- ότι η υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου θα συνέβαλε δραστικά στην επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Δεδομένου, μάλιστα, ότι το Παλαιό Φάληρο, τόσο λόγω γεωγραφικής θέσης, όσο και της Μαρίνας Φλοίσβου, αποτελεί περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη είναι μονόδρομος.

Με τον Δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Παναγιώτη Καρούμπαλη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αλέξανδρο Πανταζή και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νικόλαο Γιάκοβλεφ συζητήσαμε για τις δυσάρεστες επιπτώσεις που προκύπτουν από τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας. Βεβαίως, ο φωτισμός των δρόμων αποτελεί ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες και άρα δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πραγματικό και άμεσα εξαρτώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις.

Πέραν αυτών, διαπίστωσα με χαρά ότι ο δήμος Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να αναπτύσσει μια πολύ μεγάλη ποικιλία δράσεων, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα -αλλά δίνοντας μεγάλη έμφαση ειδικά σε θέματα προσβασιμότητας και κοινωνικής πολιτικής. Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), με στόχο να γίνονται ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις σε σχολεία του δήμου. Κάτι αντίστοιχο γίνεται για το δημογραφικό πρόβλημα, με την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων, ειδικά σε σχολεία όπου παρατηρείται διαπολιτισμικότητα.

Μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο επισκέφθηκα το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, όπου ξεναγηθήκαμε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, Μιχάλη Κουμεντάκο και τον Αντιπρόεδρο Νικόλαο Φιλιππόπουλο στις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, όπως πχ το γήπεδο ποδοσφαίρου, ο στίβος, το κολυμβητήριο κ.α.

Ακολούθως επισκέφθηκα το Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου. Η σημείωση που κράτησα από τη φιλική συζήτηση με την Υποδιοικήτρια, Κωνσταντίνα Κωνστανταροπούλου, αφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης μας στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου ήταν το 1ο Τμήμα Λιμενικού Φλοίσβου. Ο Διοικητής, Ιωάννης Φαλτσέτας Ιωάννης και το προσωπικό του τμήματος μοιράστηκαν μαζί μου εμπειρίες -αλλά και προβληματισμούς- από την καθημερινή άσκηση του καθήκοντός τους.