Συναντήσεις, Υπουργός Τουρισμού

Επίσκεψη Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη στην Αίγυπτο

Αποτελεί χαρά, ευτυχία και τιμή για εμένα να έρθω στον Μακαριώτατο και να πάρω την ευλογία του. Τον ευχαριστώ πολύ διότι ως Πατριάρχης πάσης Αιγύπτου και Αφρικής «φυλάττει Θερμοπύλες» μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Είναι ένας άοκνος και άγρυπνος φρουρός της Ορθοδοξίας μας, της ιστορίας αυτού του τόπου αλλά και της σύγχρονης προσπάθειας να φτάσει το Πνεύμα, ο Λόγος του Θεού στα πέρατα της γης. Έχει αυτόν τον πολύ δύσκολο ρόλο αλλά και το ρόλο να είναι η «γέφυρα» όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας με την όμορφη χώρα της Αιγύπτου.
Είναι και μεγάλη μου χαρά που βρέθηκα στην Αίγυπτο σήμερα με την πολύ ευγενική πρόσκληση της αιγυπτιακής κυβέρνησης, του ομολόγου μου Υπουργoύ Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χαλίντ Ελ Ανάνι. Η συζήτησή μας ήταν πολύ παραγωγική. Μας επιτρέπει να συνεργαστούμε και στο άνοιγμα του τουρισμού. Χαίρομαι διότι μας επαίνεσε για το μοντέλο και για τον τρόπο με τον οποίον ανοίγουμε και μας είπε ότι οι βάσεις του είναι και οι βάσεις του ανοίγματος του τουρισμού της Αιγύπτου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, λοιπόν, όταν υπάρχει τέτοιου επιπέδου συνεργασία. Δεύτερον, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και στον εμβολιασμό των μοναχών της Μονής Σινά, ενός μοναστηριού το οποίο εκτός από πολιτιστικό, έχει και τουριστικό ρόλο ως ένα μεγάλο αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Και αυτό πρέπει να γίνεται με έναν ασφαλή τρόπο.
Τέλος, κοιτάξαμε το μέλλον, το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο έντονα, πιο στενά και πιο παραγωγικά και στους διεθνείς φορείς, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που είμαστε μαζί και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, αλλά, κυρίως, στον τομέα της κρουαζιέρας, που αποτελεί έναν πολύ ελπιδοφόρο τομέα για το μέλλον και, άλλωστε, η θάλασσα είναι αυτή που ενώνει τις δύο χώρες.