Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου.

Τα καίρια προβλήματα των σεισμόπληκτων της Λέσβου θέτει με ερώτησή του ο Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, καθώς μάλιστα στις 12.12.2017 λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης  στην οποία είχε κηρυχθεί το νησί από το καλοκαίρι.

 

Συγκεκριμένα, θέτει τα θέματα των επιδομάτων οικοσκευής και ενοικίου τα οποία δεν έχουν καταβληθεί για τουλάχιστον 250 κόκκινα σπίτια και μεγάλο αριθμό κίτρινων σπιτιών και της μη υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης  για μηδενική συμμετοχή των σεισμόπληκτων στα φάρμακα.

 

Στο συνολικό σκηνικό αναλγησίας έρχεται να προστεθεί η απαίτηση για άμεση καταβολή από τους σεισμόπληκτους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017 των τεσσάρων εκ των πέντε δόσεων ΕΝΦΙΑ, λόγω μη προετοιμασίας του συστήματος TAXIS, παρότι είχε ανακοινωθεί η κυβερνητική πολιτική για απαλλαγή των ζημιωθέντων από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2017 και 2018.

 

Ο Χάρης Θεοχάρης ρωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης αν προτίθενται να προβούν σε έκδοση ΚΥΑ για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων της Λέσβου μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα του TAXIS και πού οφείλεται η μη καταβολή του επιδόματος ενοικίου σε εκατοντάδες δικαιούχους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΛΕΣΒΟΥ (1)